Μασσαλία: Αυτές είναι οι δύο εξαδέλφες, που μαχαιρώθηκαν στο όνομα του Αλλάχ (Εικόνα)

Λορά και Μοράν: Δύο άτυχα κορίτσια, που βρέθηκαν σε λάθος σημείο. Δύο νέες κοπέλες γεμάτες όνειρα, που έμειναν όμως ανεκπλήρωτα.

Δύο πολυαγαπημένες ξαδέρφες, οι οποίες, λίγες ώρες νωρίτερα, έπιναν τα ποτά τους σε μπαρ γιορτάζοντας τα γενέθλια της μικρότερης, της Μοράν.

Η 21χρονη Λορά από τη Λυών και η 20χρονη Μοράν από τη Μασσαλία, βρέθηκαν μαχαιρωμένες την Κυριακή, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Charles. Ο άνδρας που μαχαίρωσε τις δύο νεαρές γυναίκες στη Μασσαλία είναι ο 29χρονος Τυνήσιος, Αχμέντ Χανάτσι, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη Γαλλία. Ο Χανάτσι δολοφόνησε τις δύο άτυχες γυναίκες και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Είχε ακολουθήσει πιστά τις “εντολές” του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν στο προαύλιο του σταθμού Saint-Charles νωρίς το απόγευμα της Κυριακής , όταν ο Τυνήσιος τις πλησίασε. Κραδαίνοντας μαχαίρι, ο ισλαμιστής τρομοκράτης τις τραυμάτισε θανάσιμα. Τη μία στην κοιλιά και την άλλη στο στομάχι.

Η Λορά ήταν ευτεροετής φοιτήτρια Νοσηλευτικής κι είχε επισκεφθεί την ξαδέρφη της στη Μασσαλία λίγες ημέρες νωρίτερα για να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια της Μοράν. Περίμενε το τρένο στο σταθμό για να επιστρέψει στη γενέτειρά της.

Η Μοράν ήταν φοιτήτρια της Ιατρικής. Μία εξαιρετική φοιτήτρια στο τρίτο έτος της Ιατρικής, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, Ιβόν Μπερλάν, που της έπλεξε το εγκώμιο.

Πηγή: protothema