Ντροπή και μόνο ντροπή- Άγνωστοι έβαψαν τους τοίχους του Λυκείου Κοκκινοχωρίων με φασιστικά συνθήματα και σβάστικες (Εικόνες)

Η ΠΕΟΜ καταδικάζει τα ακραία- φασιστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, χθες τα μεσάνυχτα.


Συγκεκριμένα, χθες τα μεσάνυχτα άγνωστοι εισήλθαν στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων και έβαψαν τους τοίχους με ακραία- φασιστικά και εθνικιστικά συνθήματα που θυμίζουν άλλες αιματηρές εποχές παρά το σήμερα.

Σβάστικες, εθνικιστικά συνθήματα αλλά και απειλές προς τους αριστερούς μαθητές και καθηγητές γράφτηκαν στους τείχους του σχολείο εν έτη 2017, αν είναι δυνατόν.

Η ΠΕΟΜ, δεν έμεινε άπραγη έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις εικόνες ντροπής και καταδίκασε το περιστατικό.

Αυτούσια η Ανακοίνωση της ΠΕΟΜ:

Ως ΠΕΟΜ καταδικάζουμε τα φασιστικά συνθήματα που έγραψαν νυχτοβάτες στους τοίχους του Λυκείου Κοκκινοχωρίων. Βρικολάκιασε και πάλι το μαύρο παρελθόν του τόπου μας.

Οι νυχτοβάτες φασίστες γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με εθνικιστικά, ρατσιστικά και γεμάτα μίσος συνθήματα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο στόχος τους δεν είναι να πείσουν με επιχειρήματα για τις απόψεις τους, αλλά να εκφοβίσουν τους μαθητές.

Οι πολιτικοί απόγονοι αυτών που υπήρξαν η αφορμή για την εισβολή της Τουρκίας με το προδοτικό τους πραξικόπημα, ξανακτύπησαν για να μας θυμίσουν ότι οι δημοκρατικοί μαθητές και ευρύτερα ο λαός πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτόν τον τόπο.

Να μας θυμίσουν ότι ο αντικατοχικός μας αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, περνά μέσα και από την πάλη ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Αν οι θρασύδειλοι φασίστες είχαν σκοπό να εκφοβίσουν εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες σε περίοδο μαθητικών εκλογών, να είναι σίγουροι πως δεν θα το πετύχουν γιατί εμείς στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα μίσους και φανατισμού.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΕΟΜ - PEOM.