ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον αγώνα των νοσηλευτών της Ελλάδας

Συναδελφικό μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης προς τον αγώνα των Ελλαδιτών νοσηλευτών, εναντίον των ετσιθελικών και παράνομων αποφάσεων της ελληνικής Κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα πτυχία τους, και κατ’ επέκταση τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το ρόλο τους, αποστέλλει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ).


«Θεωρούμε παράνομη και εξωφρενικά προκλητική την απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας να υποβαθμίσει τον τίτλο των νοσηλευτών και να τους εξισώσει με τους βοηθούς Διετούς Κύκλου Σπουδών. Όσα εμείς με αγώνες και θυσίες και με απεργιακές κινητοποιήσεις πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, έρχεται το ελληνικό κράτος να καταργήσει και να υποβαθμίσει. Είναι εξωφρενικά απαράδεκτο σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας, πλήρους υποβάθμισης των ελληνικών νοσηλευτηρίων και της δημόσιας υγείας, να έρχεται το ίδιο το κράτος να υποβαθμίζει τους τελευταίους Ακρίτες της δημόσιας υγείας, που μάχονται με νύχια και με δόντια νυχθημερόν για να κρατήσουν την υγεία των Ελλήνων πολιτών», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ δηλώνει, τέλος, ότι είναι σθεναρά δίπλα στους νοσηλευτές της Ελλάδας και χαιρετίζουν τον αγώνα που διεξάγουν για την παραμονή του νοσηλευτικού κλάδου και του επαγγέλματός τους στη θέση που του αξίζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ