Ποινές συνολικού ύψους €10.825 σε 83 επαγγελματίες οδηγούς

H Αρχή Αδειών, ενεργώντας ως Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τις διατάξεις του περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού Νόμου του 2011 (Νόμος 80(Ι)/2011), την περίοδο Ιανουαρίου 2016 μέχρι Σεπτεμβρίου 2017, επέβαλε για διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων διάφορες ποινές συνολικού ποσού €10.825 σε 83 επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, οι πιο συχνές παραβάσεις από τους επαγγελματίες οδηγούς αφορούσαν στη μη χρήση ταξιμέτρου, στάθμευση αστικών ταξί σε μη εγκεκριμένους χώρους στάθμευσης (στάσεις λεωφορείων, εκτός δημόσιων εγκεκριμένων χώρων στάθμευσης), απρεπή συμπεριφορά προς επόπτες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή σε επιβάτες, και εξαπάτηση των επιβατών όσον αφορά στο κόμιστρο, ως ο πιο κάτω πίνακας.

Το μεγαλύτερα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται στα €400 για δύο περιπτώσεις για μη χρήση ταξίμετρου και σε μία περίπτωση για απρεπή συμπεριφορά από επαγγελματία οδηγό προς επόπτες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή πελάτες.

Σε μία περίπτωση υπήρξε ακύρωση Επαγγελματικής Άδειας οδηγού για μη χρήση ταξιμέτρου και μη ευπρεπή ενδυμασία. Σε άλλες δύο περιπτώσεις υπήρξε αναστολή επαγγελματικής άδειας για ένα μήνα για μη χρήση ταξίμετρου στην μία περίπτωση και για στάθμευση σε μη εγκεκριμένο χώρο στην άλλη.

Περαιτέρω η Αρχή Αδειών επέβαλε σε δεκατρείς επαγγελματίες οδηγούς διάφορα πρόστιμα ύψους €2.250, γιατί, ενώ κλήθηκαν ενώπιον της, αυτοί παρέλειψαν να εμφανιστούν κατά την εξέταση της πειθαρχικής διαδικασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ