Η Πλατφόρμα Πολιτών στηρίζει Νικόλα Παπαδόπουλο- «Αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή του χώρου»

Την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές αποφάσισε να προκρίνει η Αυτόνομη Πλατφόρμα.

«Προκρίναμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει η μέγιστη δυνατή πολιτική σύγκλιση στο εθνικό μας ζήτημα και υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις μας για τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας ενός δημοκρατικού κράτους», αναφέρεται σε σύνοψη των αποφάσεων της δεύτερης ολομέλειας της Πλατφόρμας.

«Είναι επίσης η πραγματικότητα», προστίθεται, «ότι ενόψει των Προεδρικών Εκλογών η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή του χώρου πέραν του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας». Η Πλατφόρμα σημειώνει ωστόσο ότι δεν υπάρχει ταύτιση θέσης, καθώς «εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις και διατηρούμε τον αυτόνομο χαρακτήρα μας».

«Είναι γνωστή η θέση μας περί μη αποδοχής της ΔΔΟ. Δεν θεωρούμε ότι τα περί ΔΔΟ αποτελούν ψευδοδίλλημα γιατί οι όροι διζωνικότητα και η δικοινοτικότητα έχουν από μόνοι τους την δική τους, εξαιρετικά επιβαρυντική, σημασία που δεν μπορεί να διαγράφεται. Δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτός εκ των προτέρων κανένας όρος περιγραφής της λύσης εάν δεν αποδοθεί σε τέτοιο όρο σαφές , ρητό και αποδεκτό περιεχόμενο», αναφέρεται στην απόφαση. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, «πιστεύουμε ότι η Αυτόνομη Πλατφόρμα θα πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις Προεδρικές Εκλογές».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο άμεσα την επικράτηση των πολιτικών του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που οδηγούν την Κύπρο στο βάραθρο. H πολιτική αλλαγή την οποία επιζητούμε δεν μπορεί να επέλθει ως μάννα εξ ουρανού. Θα λάβει σάρκα και οστά μέσω της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, οργανωμένων συνόλων αλλά και των πολιτών που την ενστερνίζονται», αναφέρει η Πλατφόρμα.

Αναφορικά με τα ζητήματα της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών, την διαφθορά, την διαπλοκή, την ατιμωρησία αλλά και την εκ βάθρων μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του Κράτους, η Αυτόνομη Πλατφόρμα θεωρεί ότι επιβάλλεται ρήξη με τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. «Το ζητούμενο είναι ένα δημοκρατικό κράτος, που θα σέβεται τους πολίτες του και θα τους προσφέρει ασφάλεια, ευημερία, ειρήνη και ελευθερία», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η διαφθορά, ιδιαίτερα, υπονομεύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, οδηγεί σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζημιώνει τα δημόσια οικονομικά, στρεβλώνει τις αγορές, δημιουργεί διάχυτη δυσλειτουργία του κράτους και γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, διαβρώνει την ποιότητα της ζωής και επιτρέπει την άνθηση και ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος.

«Οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν αποδείξει ότι, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο αυτό, αφού αποτελούν οι ίδιοι συστατικό του στοιχείο. Πρέπει να τεθεί φραγμός στην πρωτόγνωρη οικονομική, θεσμική και ηθική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια», σημειώνει η Πλατφόρμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ