Πρόεδρος: Να δημιουργήσουμε αυτά που απαιτούνται ώστε τα παιδιά και οι νέοι να ζήσουν καλύτερες μέρες

Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε αυτά που απαιτούνται προκειμένου να ζήσετε καλύτερες μέρες, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απευθυνόμενος σε παιδιά και νέους που συμμετείχαν σε εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «σήμερα είναι μια γιορτή που είναι αποτέλεσμα των αγώνων των παππούδων σας για να αποκτήσουμε την ελευθερία μας, για να δημιουργήσουμε ένα κράτος, για να μπορούμε να δημιουργούμε συνθήκες που να δίδουν τις δυνατότητες σε εσάς να ζήσετε καλύτερες μέρες από ό,τι οι παππούδες και οι γονείς σας”.

“Το 1960 δημιουργήθηκε αυτό το κράτος σαν μια τέτοια μέρα που γιορτάζουμε, και μέσα από την πορεία μας, τα λάθη μας, τις πρόνοιες εκείνης της Συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε για να δημιουργήσουμε αυτό το κράτος, περάσαμε από περιπέτειες, από διχασμούς, διαφορές μεταξύ μας που επέτρεψαν στην Τουρκία να εισβάλει ύστερα από την επέμβαση της ελληνικής στρατιωτικής Χούντας”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “έκτοτε ζούμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτό που δημιούργησε η εισβολή, δηλαδή το ένα μέρος της πατρίδας μας να κατέχεται από μια άλλη χώρα, για να δημιουργήσουμε συνθήκες που να μας επιτρέπουν με ειρήνη να συμβιώσουμε με τους συνομήλικους σας Τουρκοκύπριους, τα παιδάκια από την άλλη κοινότητα, τους νέους γενικότερα, αλλά και τους παλαιότερους, έτσι ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον”.

Αυτό που θέλω να ξέρετε, ανέφερε, “είναι ότι καθήκον και υποχρέωση μας – και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε – είναι να δημιουργήσουμε αυτά που απαιτούνται προκειμένου να ζήσετε καλύτερες μέρες”.

Ο Πρόεδρος Ανστασιάδης ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο της Πάφου και συνεχάρη τους καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας για τις πρωτοβουλίες του για επέκταση των Μουσικών Σχολείων.

Τέλος, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα, όπως είπε, «τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έφεραν τα παιδιά εδώ που συμβολίζει το κράτος μας” για να θυμούνται ότι μια μέρα όπως αυτή δημιουργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Πηγή:KYΠΕ