Προσοχή – Σκληρή Εικόνα: 15χρονος κουβαλούσε στο στομάχι του το νεκρό, αγέννητο έμβρυο του δίδυμου αδελφού του

Μπροστά στο απίστευτο θέαμα ενός νεκρού εμβρύου βρέθηκαν γιατροί στη Μαλαισία όταν άνοιξαν το στομάχι ενός 15χρονου, ο οποίος είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι.

Ο 15χρονος -ο οποίος παραμένει ανώνυμος- από την ημέρα που γεννήθηκε υπέφερε από έντονους πόνους στο στομάχι, ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να του δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις για την αιτία της δυσφορίας. Όταν όμως ο πόνος έγινε αφόρητος και το στομάχι του άρχισε να πρήζεται, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Και τότε οι γιατροί ανακάλυψαν κάτι εξωπραγματικό: μέσα στο στομάχι του παιδιού δεν υπήρχε κάποιος κακοήθης όγκος, όπως φοβόντουσαν αρχικά, αλλά το νεκρό έμβρυο του αγέννητου δίδυμου αδελφού του. Μάλιστα το βάρους 1.600 γραμμαρίων έμβρυο διέθετε μακριά μαλλιά, γεννητικά όργανα, δέρμα αλλά και άκρα με έντονη ωστόσο δυσμορφία.

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το έμβρυο είχε αναπτυχθεί χάρη στην τροφή που έπαιρνε μέσα από το αίμα του αδελφού του, ήταν όμως μη βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορούσε να ζήσει ανεξάρτητα, ενώ δεν διέθετε στόμα, ομφάλιο λώρο ή πλακούντα.

Μετά την ιδιαίτερα περίπλοκη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το έμβρυο από το στομάχι του αγοριού, κατόπιν επιθυμίας της μητέρα του, ακολούθησε η ταφή του.

Γνωστό ως «foetus in fetu» το περιστατικό καταγράφεται στα ιατρικά χρονικά ως ιδιαίτερα σπάνιο, αναφέρει η Daily Mail Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο 200 τέτοιες περιπτώσεις στον κόσμο, όπου ο διαχωρισμός των διδύμων παραμένει ατελής και αντί να μεγαλώσουν ξεχωριστά, το ένα γίνεται εσωτερικό κομμάτι του άλλου. Συνήθως το νεκρό έμβρυο παραμένει στην κοιλιά του υγιούς, έχουν ωστόσο καταγραφεί περιπτώσεις όπου αυτό παραμένει στο κεφάλι.

Πηγή: iefimerida.gr