Σκάνδαλο! Παράνομα γραφεία κηδειών εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις

Γραφεία κηδειών λειτουργούν παράνομα αλλά εκδίδουν αποδείξεις – Στη χρέωση περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ – Στην παρανομία και ιερείς – Τι καταγγέλλει ο Σύνδεσμος των αδειούχων γραφείων κηδειών

Τα στραβά μάτια φαίνεται ότι κάνει το κράτος σε γραφεία κηδειών που λειτουργούν παράνομα ακόμη και όταν αυτά χρεώνουν Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ενώ… ως εταιρείες δεν υπάρχουν πουθενά αφού διαγράφηκαν από το σχετικό μητρώο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο Φιλελεύθερος», ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο Σύνδεσμος των αδειούχων απέστειλε στον Έφορο Συμβουλίου Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών απόδειξη €500 που εξέδωσε παράνομο γραφείο κηδειών με αριθμό τιμολογίου. Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι στη χρέωση περιλαμβάνεται και ποσοστό 5% για ΦΠΑ.
Υποστηρίζουν δε ότι δεν είναι η μόνη περίπτωση καθώς στην κατοχή τους έχουν κι άλλες αποδείξεις παράνομων γραφείων. Το γλέντι της παρανομίας, όπως εκτιμούν οι αδειούχοι, φαίνεται να έχει έδρα τη Λευκωσία και σύμφωνα με τους ιδίους αυτή τη στιγμή λειτουργούν εφτά νόμιμα γραφεία κηδειών και περίπου 22 παράνομα.

Στο «χορό» της παρανομίας, όπως ισχυρίζονται, μπήκαν και ιερείς οι οποίοι χρησιμοποιούν για νεκροφόρα μονοκάμπινο όχημα και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, φέρονται να εκφράζουν τη θέση πως οι χρεώσεις τους είναι χαμηλές για να εξυπηρετείται ο φτωχός κόσμος.

Ερωτηματικά αφήνει στους αδειούχους η στάση του κράτους καθώς διερωτώνται γιατί ενώ το κράτος πίεζε προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των γραφείων με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον κάθε ένα από τους ιδιοκτήτες που συμμορφώθηκαν παράλληλα κλείνει τα μάτι στους παράνομους.