Στις 3.500 ανήλθαν οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, για ποσό €108 εκατομμύρια

Περίπου 3.500 ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, ύψους περίπου €108 εκατομμύρια, έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Μετά την παραχώρηση έκπτωσης, οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές περιορίζονται περίπου στα €87 εκ.

Εφάπαξ ρυθμίσεις

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας, από τα 3.500 πλάνα περίπου τα 2.500 αφορούν εφάπαξ ρυθμίσεις που στο σύνολο τους αντιστοιχούν σε συνολικές ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές €70 εκ.

Μετά την παραχώρηση έκπτωσης οι εφάπαξ ρυθμίσεις ανέρχονται περίπου στα €53 εκ.

Σήμερα, 3 Οκτωβρίου έληγε η προθεσμία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, ωστόσο, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την περασμένη Παρασκευή νομοθεσία με την οποία δίδεται παράταση της προθεσμίας μέχρι την 3η Ιανουαρίου του 2018.

Με βάση το νόμο, για εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο οφειλέτης καταβάλλει μόνο το 5% των πρόσθετων επιβαρύνσεων ενώ η με δόσεις καταβολή των οφειλόμενων απαλλάσσεται των επιβαρύνσεων κλιμακωτά, ανάλογα με τις δόσεις μέχρι και το 95% .

Ως εκ τούτου, το Τμήμα Φορολογίας εξακολουθεί να δέχεται αιτήματα για υπαγωγή στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω της Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «Αριάδνη».

Αιτήματα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνονται αποδεκτά εφόσον έχουν υποβληθεί όλες οι φορολογικές δηλώσεις και έχουν πληρωθεί τυχόν οφειλόμενοι Φόροι ή και έχει γίνει διευθέτηση για πληρωμή τους, για περίοδο που αφορά μετά την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ