Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με Γενικό Διευθυντή FAO

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) José Graziano da Silva, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο είχε χθες ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση κατά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα επισιτιστικής ασφάλειας και καταπολέμησης της πείνας, ενώ συμφώνησαν ότι Κυπριακή Δημοκρατία και FAO θα συνεργασθούν στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας, της διαχείρισης των υδάτων και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, ο Γενικός Διευθυντής του FAO ξεναγήθηκε σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας στη Λεμεσό, στους χώρους του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ), το οποίο είχε ιδρυθεί σε συνεργασία με το Ειδικό Ταμείο Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και στον Πειραματικό Κτηνοτροφικό Σταθμό του ΙΓΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής του FAO ενημερώθηκε για τις νέες καινοτόμους μεθόδους καλλιέργειας και για την πρωτοπόρο εργασία του ΙΓΕ σε θέματα γενετικής βελτίωσης των αιγοπροβάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ