Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Χαιρετίζει την άνοδο της Κύπρου στο δείκτη ανταγωνιστικότητας

Την άνοδο 19 θέσεων της Κύπρου στην κατάταξη του δείκτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) 2017-2018, χαιρετίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης.


Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε πως η άνοδος της Κύπρου στην 64η θέση, μεταξύ 137 χωρών, αποτελεί θετική εξέλιξη που επισφραγίζει την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την επιτυχία των διαρθρωτικών αλλαγών και ριζικών τομών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Δημητριάδης, τονίζει πως «στην έκθεση του World Economic Forum αναφέρονται μια σειρά προβλημάτων που δεν ευνοούν την επενδυτική δραστηριότητα στην Κύπρο» και σημειώνει «την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, την έλλειψη καινοτομίας, την ανεπαρκή παροχή υποδομών και τις αυστηρές εργατικές νομοθεσίες».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για οριστική διευθέτηση των πιο πάνω θεμάτων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Εξάλλου, ο κ. Δημητριάδης κάλεσε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα όπως προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία των Υφυπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Θέση του Συνδέσμου», είπε ο κ. Δημητριάδης, «είναι πως η δημιουργία τους αποτελεί ουσιώδη διαρθρωτική αλλαγή, που θα ενισχύσει κλάδους ζωτικής σημασίας για την οικονομία, όπως τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, προσδίδοντας επιπρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα».

Τέλος είπε πως «ανάπτυξη και γραφειοκρατία είναι δύο έννοιες ασύμβατες».

Πηγή: ΚΥΠΕ