Συνεχίζεται η εκστρατεία του Σ.Μαλά «Υγεία για Όλους»

Συζητώντας με φορείς της υγείας συνέχισε σήμερα Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, ο Σταύρος Μαλάς την εκστρατεία του «Υγεία για Όλους», αναδεικνύοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του επιτελείου του, ότι η υπόθεση της υγείας ως κοινωνικού αγαθού θα αποτελέσει προτεραιότητα της διακυβέρνησής του.

Όπως αναφέρεται, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κεντρικό Επιτελείο του Σταύρου Μαλά κατέθεσαν τις απόψεις του άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, όπως ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), του κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, του Συνδέσμου Μυοπαθών, του Συνδέσμου Ασθενών με Μυασθένεια Gravis, Ιατροί, καθώς και φοιτητές Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής.

Κατά τη συζήτηση, ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του τόσο για τη σημερινή κατάσταση της δημόσιας υγείας όσο και για τις προτάσεις που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του στο συγκεκριμένο τομέα. Όπως σημειώνεται, ο Σταύρος Μαλάς επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του να εργαστεί μεθοδικά για να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και όπως έχει συμφωνηθεί. «Άλλωστε ο Σταύρος Μαλάς είναι εκείνος που ως υπουργός υγείας που προώθησε με συγκεκριμένη εισήγηση την εφαρμογή και ανάπτυξη του ΓεΣΥ» προστίθεται.

Αναφέρεται τέλος ότι η εκστρατεία «Υγεία για Όλους» του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με επίσκεψη σε νοσοκομειακά ιδρύματα και συνέχιση του διαλόγου με τους πολίτες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ