Την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στηρίζει ο ΣΥ.Μ.Ε.Α.

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές εξέφρασε σήμερα ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτούμενων (ΣΥ.Μ.Ε.Α.).

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Σταύρος Αλαμπρίτης είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο στο εκλογικό επιτελείο του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλαμπρίτης είπε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι έχουμε ομόφωνα αποφασίσει ως Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας των Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων να δώσουμε την απόλυτη και απεριόριστη στήριξη μας στην υποψηφιότητα του φίλου Νικόλα Παπαδόπουλου προσδοκώντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι θα αναγεννηθούν μέσα από τη στάχτη τους».

«Είναι ολοφάνερο ότι οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν μας στήριξαν αλλά μας καταπολέμησαν. Έχουμε αποφασίσει ότι για το καλό του κυπριακού ελληνισμού θα πρέπει συμπορευθούμε με το κέντρο, έχουν δοκιμαστεί οι δύο πόλοι και απέτυχαν παταγωδώς. Το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτούμενων αλλά και ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού εναποτίθεται πλέον στα χέρια του Νικόλα Παπαδόπουλου. Θα κάνουμε ότι περνά από χέρι μας για να τον δούμε ως νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Αλαμπρίτης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τη συντεχνία των Μικρών Επιχειρήσεων και των Αυτοεργοδοτουμένων «γιατί θεωρώ τη δική τους στήριξη ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη γιατί ο βασικός στόχος της δικής μας διακυβέρνησης θα είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από την οικονομική κρίση που δυστυχώς βίωσε ο λαός μας το 2013».

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο δικό μας πρόγραμμα διακυβέρνησης θα έχουν στόχο τη στήριξη αυτών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος έτσι ώστε να γίνει δίκαιο και να ενισχύσουμε τις συντάξεις των αυτοεργοδοτουμένων», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο «την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ιδιωτικού δανεισμού και των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Να αναγκάσουμε τις τράπεζες με ένα φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων να διαγράψουν χρέη, μέρος χρεών, να απαλλάξουν εγγυητές, να προστατεύσουμε την κύρια κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη».

«Να βρούμε εκείνα τα μέτρα και να προωθήσουμε τέτοια μέτρα στήριξης της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων που μπορούμε να τις αποκαλέσουμε τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Να δημιουργηθεί ένας φορέας δανειοδότησης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπου με τον μικροδανεισμό θα μπορέσουμε να παρέχουμε την απαραίτητη ρευστότητα για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων. Αυτά και πολλά μέτρα θα περιλαμβάνονται στο δικό μας πρόγραμμα διακυβέρνησης και ακόμα μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΥ.Μ.Ε.Α. για τη στήριξη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ