Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» (Εικόνες)

Θα επέμβει ο αμερικανικός στρατός για να την τελειώσει;

Λακωνικός και με πολλά υπονοούμενα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ,αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Χτες,μέσω του Twitter,δήλωσε ότι “μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα” στο θέμα της Βόρειας Κορέας, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις διεξήγαγαν συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ χωρίς κανένα αποτέλεσμα”.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν διευκρίνισε τι ακριβώς ήθελε να πει.Στο παρελθόν, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα, εφόσον αυτό χρειαστεί προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιες και να προστατεύσουν τους συμμάχους τους.

“Οι πρόεδροι και οι κυβερνήσεις τους συνομιλούσαν με τη Βόρεια Κορέα για 25 χρόνια, συμφωνίες συνήφθηκαν και τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν”, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του Twitter.”… Δεν είχαν αποτέλεσμα, οι συμφωνίες παραβιάστηκαν προτού καν το μελάνι στεγνώσει, γελοιοποιώντας τους Aμερικανούς διαπραγματευτές. Συγγνώμη, αλλά μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα!».Και μετά παύση… Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε τι είναι αυτό που θα είχε αποτέλεσμα.

Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα- στις 27 Σεπτεμβρίου- ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι, σε περίπτωση που επέμβει ο αμερικανικός στρατός, η Βόρειος Κορέα είναι τελειωμένη”. Τόνισε ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσιγκτον.

“Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή μας, αν και δεν την προτιμούμε. Εάν όμως χρειαστεί, θα προβούμε στη λύση της επέμβασης» , είχε επισημάνει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, μετά το πέρας της συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

protothema