Υποχωρήσεις Προέδρου Αναστασιάδη εντοπίζει ο Περδίκης

Υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη εντοπίζει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης μετά από μελέτη των εγγράφων που δόθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Τελικά αποδεικνύεται ότι η παλιά ρήση που έλεγε ότι ‘τα γραπτά μένουν’ είναι σοφή», ανέφερε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Μετά από τη μελέτη των εγγράφων που μας δόθηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, «αποδεικνύεται ότι είναι παραπλανητική η εικόνα που θέλησε να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου και στις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του ότι τάχα έχει ενημερώσει τον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι έχουν αποσυρθεί οι υποχωρήσεις του στο Κραν Μοντάνα.”

Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Περδίκης, «στην επιστολή του της 22ας Σεπτεμβρίου προς τον κ. Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο επιβεβαιώνει και επανακαταθέτει τις υποχωρήσεις του σε σχέση με την εκ περιτροπής Προεδρία, τα «δικαιώματα» του παράνομου χρήστη, τα δικαιώματα των Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο και την πολιτική ισότητα του βέτο των Τουρκοκυπρίων, αλλά παραλείπει να αναφέρει ότι αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν υπό την αίρεση ότι θα αποδεχθούν οι Τούρκοι τις θέσεις για την κατάργηση των εγγυήσεων και την απομάκρυνση των στρατευμάτων».

Παράγραφοι, είπε, που «περιλαμβάνονται στην αρχική του κατάθεση στις 5 Ιουλίου στην Ελβετία».

Εξέφρασε τη θέση ότι «ουσιαστικά με την επιστολή του στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τσιμεντώνει τις υποχωρήσεις της Ελβετίας και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση για την απόσυρσή τους».

«Προκύπτει βέβαια ξανά και θέμα εξαπάτησης», ανέφερε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ