Υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Νέα αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου

Στις 20 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ με βάση τον προγραμματισμό που έχει συμφωνηθεί.

Η σημερινή δικάσιμος, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Μιχάλη Παυλίδη, Δημάρχου Γεροσκήπου, αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του Δικαστηρίου και έτσι η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου το Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου Θεοφάνη Λώλου για αναστολή της διαδικασίας σε σχέση με την κατηγορία 88 εκτιμώντας πως δεν έχει καταδειχθεί παραβίαση της αρχής της ειδικότητας όπως είχε υποστηρίξει η υπεράσπιση του κ. Λώλου.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο άρχισε επίσης η κατάθεση του Δημάρχου Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη και η αντεξέταση του από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Πατσαλίδη, Αλέξανδρο Αλεξάνδρου η οποία ενόψει και της σημερινής εξέλιξης θα συνεχιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς προγραμματισμού το Δικαστήριο έχει ήδη ορίσει δικάσιμους για τις 20,25,26 και 27 Οκτωβρίου και για τις 1,2,9,10 και 24 Νοεμβρίου ενώ σε περίπτωση που διαφανεί ότι δεν υπάρχει κώλυμα είτε από την κατηγορούσα Αρχή είτε από την υπεράσπιση θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις και στις 27 και 30 Νοεμβρίου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οι: Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Στέλιος Παπαδόπουλος (Δημόσιος Υπάλληλος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD ενώ έχουν ήδη καταδικαστεί μετά από παραδοχή οι Σάββας Βέργας (διετής φυλάκιση), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (18 μήνες με αναστολή), Χριστάκης Πέτρου (10 μήνες με αναστολή), Ιμάντ Μπακλέ (10 μήνες με αναστολή) και Ευτύχιος Μαληκκίδης (δεκαπεντάμηνη φυλάκιση).

Πηγή: ΚΥΠΕ