Λιλλήκας: Ο εθελοντισμός να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος

Ο εθελοντισμός θα πρέπει να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.


Ο Γιώργος Λιλλήκας επισκέφτηκε σήμερα το κεντρικό περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου στη Λευκωσία όπου και κατέθεσε συμβολική εισφορά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη τους διοργανωτές για την καθιέρωση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές παγκύπρια που αφιερώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να πετύχει αυτός ο θεσμός.

«Τα μεγάλα όμως συγχαρητήρια» πρόσθεσε, «πάνε στον κυπριακό λαό, στους Κύπριους πολίτες οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στο Ραδιομαραθώνιο καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αποδεικνύουν ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η συνεισφορά προς τον συνάνθρωπο είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας μας».

Αποδεικνύουν, συνέχισε, ότι ο λαός μας έχει αστείρευτες πηγές ανθρωπιάς.

«Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση που προκαλεί αύξηση του ανθρώπινου πόνου, να συνεχίσουμε όλοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε» πρόσθεσε, και σημείωσε ότι ο κυπριακός λαός δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας και πως και το κράτος θα πρέπει με τις κρατικές δαπάνες και τις υπηρεσίες του να καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη.

«Και θα πρέπει ο εθελοντισμός να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ