Λιλλήκας: Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετράται το σάπιο με το καθαρό και το έντιμο

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας ολοκλήρωσε χθες βράδυ διήμερη περιοδεία του στην Πάφο με ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στο Μέγαρο της ΣΕΚ, κατά την οποία ανέφερε πως σ’ αυτές τις εκλογές αναμετράται το σάπιο με το καθαρό και το έντιμο.

Μιλώντας στη συγκέντρωση εξέφρασε την συγκίνησή του που βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που έδωσαν αγώνες για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, καλώντας τους να δώσουν άλλον έναν αγώνα για την ανατροπή του κατεστημένου, της διαφθοράς και της διαπλοκής από τον τόπο, όπως είπε.

Σημείωσε πως αυτό αποτελεί χρέος της νέας γενιάς έναντι των απερχόμενων γενιών. Είπε πως οι ηγεσίες κομμάτων είναι μέρος της διαπλοκής και της διαφθοράς, σημειώνοντας ότι στις φυλακές βρίσκονται στελέχη όλων των κομμάτων του παλαιοκομματικού κατεστημένου. Επίσης δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί για να επέλθει κάθαρση.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι σοβαρά λάθη αλλά και αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, κατά την έκφρασή του, έφεραν την εθνική υπόθεση στην πιο τραγική κατάσταση από το 1974.

Η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων, είπε, του Νίκου Αναστασιάδη, την οποία στήριξε και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, έχει χρεωκοπήσει.

Δυστυχώς, το κόστος αυτής της αποτυχημένης πολιτικής δεν θα το πληρώσουν οι ηγεσίες των κομμάτων που στήριξαν την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά ο ίδιος ο λαός, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ