«Μια παντελώς αστήριχτη έρευνα, σε βάρος του Κρις Χριστοδουλίδη»

Βάλλει κατά της Αστυνομίας ο δικηγόρος του, στην υπόθεση συνωμοσίας για τέλεση εικονικών γάμων Πακιστανών, με Ρουμάνες θύματα εμπορίας

Του Μάριου Δημητρίου

«Μια εντελώς πρόχειρη δουλειά, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και ειδικότερα του πελάτη μου (σ. σ. δικηγόρου Κρις Χριστοδουλίδη)», χαρακτήρισε ο δικηγόρος Χρίστος Χριστοδούλου, τη διερεύνηση από την Αστυνομία, της υπόθεσης συνωμοσίας για τέλεση παράνομων, εικονικών γάμων Πακιστανών φοιτητών στην Κύπρο, με Ρουμάνες θύματα εμπορίας προσώπων.

Ο Χρίστος Χριστοδούλου, μιλούσε στις 27 Οκτωβρίου 2017 στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αντεξετάζοντας τον κυριότερο εξεταστή της υπόθεσης, αστυνομικό του Γραφείου της Αστυνομίας για Καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων (ΓΚΕΠ), Διονύση (Σάκη) Διονυσίου. Οι υποβολές του δικηγόρου του κατηγορούμενου, είχαν επίκεντρο τους ισχυρισμούς της Ρουμάνας συγκατηγορούμενής του, Elena Duca, που περιλαμβάνονται, όπως είπε, σε ανακριτική της κατάθεση προς τον αστυνομικό Διονυσίου, στις 8 Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την οποία, «κάποιος Χάρης την απείλησε ότι θα την πυροβολήσει και θα της κάψει το σπίτι» και ότι «υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα του Κρις προς την ίδια, να πει της κόρης της (σ. σ. της Beatrice Chisilau, η οποία επίσης συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερη αργότερα), να μη μιλήσει». Σύμφωνα με τον Χρ. Χριστοδούλου, «η Elena Duca, είπε επίσης ότι ο Κρις, της έστειλε μήνυμα που έλεγε για 800 ευρώ». Απευθυνόμενος στον Δ. Διονυσίου, ο δικηγόρος Χριστοδούλου, του υπέβαλε ότι «η έρευνα, ειδικά για τον κατηγορούμενο 7, (Κρις Χριστοδουλίδη), είναι παντελώς αστήριχτη και περιστασιακή – δεν ψάξατε οποιαδήποτε μαρτυρία υποστήριξής του, φέρατε έναν άνθρωπο στο Κακουργιοδικείο (σ. σ. τον Κρις), μόνο με τη μαρτυρία ενός κατηγορούμενου, η οποία ούτε καν, ελέγχθηκε».

Ο αστυνομικός Διονυσίου απάντησε, «διαφωνώ μαζί σας, υπάρχει περιστατική μαρτυρία στο φάκελο, η οποία στηρίζει αρκετά από τα λεγόμενα της κατηγορούμενης (Elena Duca)».

Εμπορία προσώπων και εικονικοί γάμοι

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κρις Χριστοδουλίδης, που βαρύνεται μεταξύ άλλων, με την κατηγορία της εμπορίας προσώπων, είναι ο μοναδικός Κύπριος κατηγορούμενος, σε αυτή την πολύπλοκη υπόθεση, όπου κατηγορούνται άλλα έξι άτομα, – τρεις Πακιστανοί και τρεις Ρουμάνοι (περιλαμβανομένης της 53χρονης Elena Duca, η οποία είναι υπόδικη στις Κεντρικές Φυλακές, τους τελευταίους 14 μήνες). Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται τον Ιανουάριο 2017 και η «24» την παρακολουθεί και την καταγράφει, αδιάλειπτα. Μια από τις 18 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, αναφέρει ότι «σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ των ημερομηνιών 3 Μαρτίου 2016 και 21 Μαρτίου 2016, στην Κυπριακή Δημοκρατία συνωμότησαν μεταξύ τους, όπως με απάτη ή με άλλο δόλιο τρόπο να καταδολιεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τέλεση εικονικών γάμων με Ευρωπαίους πολίτες, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της παραχώρησης δελτίου παραμονής στη Δημοκρατία ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν ενοχή, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από την Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, Έλενα Εφραίμ. Να επαναλάβουμε ότι για την Elena Duca παρουσιάζεται ο δικηγόρος Κυριάκος Σαββίδης, για τον κατηγορούμενο Κρις Χριστοδουλίδη, ο δικηγόρος Χρίστος Χριστοδούλου, για τον Ρουμάνο γαμπρό του Χριστοδουλίδη, Samuel Scripcariouc o δικηγόρος Ροβέρτος Βραχίμης, για τη Ρουμάνα Christina Iordaeche και για τους δύο Πακιστανούς φοιτητές στο Americanos College, Shoaib Afzal και Talha Farooq, ο δικηγόρος Ευάγγελος Χειμώνας και για τον Πακιστανό αιτητή ασύλου Zohaib Aslam, ο δικηγόρος Χρίστος Ιάσονος. Σε κάποια στάδια της δίκης, η Elena Duca παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως, έχοντας απαλλάξει διαδοχικά από την υπεράσπισή της, τους δικηγόρους Μόνικα Δαμιανού, Ανδρέα Καρεκλά και Σωτήρη Αργυρού. Ο Κυριάκος Σαββίδης, είναι ο τέταρτος στη σειρά, δικηγόρος της. Η Elena Duca, μέσα στο 2016 καταζητείτο από την κυπριακή Αστυνομία και τελικά εκδόθηκε από την πατρίδα της και μεταφέρθηκε στην Κύπρο για τη δίκη.

«Τον κυνηγά εδώ και δέκα χρόνια»

Σημειώνουμε ότι στη δικάσιμο της 9ης Οκτωβρίου 2017, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Έλενα Εφραίμ, διάβασε την ενδιάμεση απόφασή της, με την οποία απορρίπτει τις σχετικές ενστάσεις της Elena Duca για τη θεληματικότητα τριών καταθέσεών της στην Αστυνομία, στις 8, 10 και 12 Ιουλίου 2016. Με τη δικαστική απόφαση, οι καταθέσεις αυτές της κατηγορούμενης, έγιναν δεκτές και κατατέθηκαν ως τεκμήρια στην υπόθεση. Στην ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου, αναφέρονται ισχυρισμοί της Elena Duca, «ότι έδωσε τις καταθέσεις αυτές, κατόπιν υποσχέσεων ότι θα χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας και ότι δεν θα καταχωρείτο ποινική υπόθεση εναντίον της. Ήταν επίσης η θέση της, ότι η Αστυνομία καθημερινά, αλλά και η Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, την επισκέφθηκαν στο κελί της και επανειλημμένα, της είπαν να παραδεχθεί, για να πάρει μικρή ποινή και ειδικά ο εξεταστής της υπόθεσης, ο κύριος Σάκης (σ. σ. ο αστυνομικός του ΓΚΕΠ Διονύσης Διονυσίου), της είπε ότι περιμένει από την ίδια να μιλήσει, για να καταδικάσει τον Κρις, (σ. σ. δηλαδή τον κατηγορούμενο 7, Χρίστο Χριστοδουλίδη), γιατί εδώ και 10 χρόνια, τον κυνηγά γι’ αυτού του είδους τις υποθέσεις».

Η αναγνώριση του Κρις και του Samuel

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας στη δικάσιμο της 26ης Οκτωβρίου 2017, ο αστυνομικός Διονυσίου παρουσίασε κατάθεσή του για την ανάληψη της διερεύνησης της υπόθεσης, που αφορούσε την εμπορία των τριών Ρουμάνων γυναικών Elena Patrascu, Adina Neascu και Alexandra Raluca Oprea, «με σκοπό την εκμετάλλευσή τους για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων». Είπε ότι «στις 23 Μαρτίου 2016 στο Γραφείο του ΓΚΕΠ, ο Χρίστος (Κρις) Χριστοδουλίδης, μου παρέδωσε ένα USB και αφού του επέστησα την προσοχή του στο Νόμο, απάντησε «είναι τα θύματά σας, που διασκεδάζουν σε ρουμάνικο κέντρο». Πρόσθεσε ότι την ίδια μέρα, συνέλαβε στο Γραφείο του ΓΚΕΠ, τον Samuel Scripcariuc (γαμπρό του Κρις) από τη Ρουμανία, «του επέστησα την προσοχή του στο Νόμο και αυτός απάντησε «ό,τι έχω να πω, θα το πω στο Δικαστήριο». Την ίδια μέρα, με τη βοήθεια της διερμηνέως Ντανιέλας Ιωσήφ, τον πληροφόρησα ότι αναγνωρίστηκε από τις παραπονούμενες Alexandra Raluca Oprea και Elena Patrascu και στη συνέχεια πληροφόρησα τον Κρις Χριστοδουλίδη, ότι αναγνωρίστηκε από τις δύο Ρουμάνες».

Ο Δ. Διονυσίου, είπε στη συνέχεια ότι «παρέλαβε από το διαμέρισμα του Πακιστανού Nadeem Usman, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον φορτιστή του, ο οποίος του είπε ότι ανήκει στον Farooq. Την ίδια μέρα, κατέγραψε τη θεληματική κατάθεση του Πακιστανού Shoaib Afzal». Πρόσθεσε ότι στις 28 Μαρτίου 2016, έλαβε ανακριτική κατάθεση από τον Πακιστανό Wagar Ahmad, ενώ την 1η Απριλίου 2016, έλαβε ανακριτική κατάθεση από τον Πακιστανό Adeel Hashmi και του είπε ότι είχε αναγνωριστεί από την Elena Patrascu, την Adina Neascu και την Alexandra Raluca Oprea.

Πιστοποιητικά ελευθερίας και γάμου

Στη δικάσιμο της 26ης Οκτωβρίου 2017, η αστυνομικίνα του ΓΚΕΠ Μαρία Γεωργίου, ανέφερε από το εδώλιο του μάρτυρα κατηγορίας του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, διάφορες δικές της ενέργειες στο πλαίσιο της υπόθεσης, στο διάστημα 21 – 31 Μαρτίου 2016, που περιλαμβάνουν τη σύλληψη κάποιων από τους 7 κατηγορούμενους (της Ρουμάνας Christina Iordache και των Πακιστανών Shoaib Afzal και Muhammad Talha Farooq), όπως και τη λήψη καταθέσεων από αυτούς. Επίσης διάβασε Ημερολόγιο Ενέργειας, σύμφωνα με το οποίο, «στις 21 Μαρτίου 2016 συνομίλησε με τη Ρουμάνα Adina Neascu, η οποία είχε μεταφερθεί στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, ως πιθανό θύμα εμπορίας προσώπων. Της είπε η Adina, ότι γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου 2016, ενημερώθηκε από τη φίλη της Vasilica, ότι θα μπορούσε να της συστήσει την ανηψιά της Elena Duca, η οποία είναι παντρεμένη με Πακιστανό στην Κύπρο, εδώ και πολλά χρόνια, η οποία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να έρθει στην Κύπρο να εργαστεί, αφού έχει πολλούς φίλους και γνωστούς, που έχουν εστιατόρια και επιχειρήσεις. Λόγω της άσχημης οικονομικής της κατάστασης η Adina Neascu συμφώνησε να γνωρίσει τη Duca και να μιλήσει μαζί της. Της είπε η Duca, ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει δουλειά σε εστιατόριο ως καθαρίστρια, με μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ. Προς το σκοπό αυτό, της ζήτησε όπως προσεγγίσει και άλλες γνωστές της, προκειμένου να έρθουν κι αυτές στην Κύπρο για δουλειά. Στη συνέχεια η Adina Neascu, μίλησε με τη ξαδέλφη της τη Raluca και τη νύφη της Elena, οι οποίες επίσης συναίνεσαν να έρθουν για δουλειά στην Κύπρο, βρίσκοντας την πρόταση της Duca, ιδιαίτερα ελκυστική. Η Duca στη συνέχεια, τους εξασφάλισε αεροπορικά εισιτήρια με δικά της έξοδα και τους ζήτησε να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά ελευθερίας για τη Raluca και την Elena, οι οποίες είναι ελεύθερες και πιστοποιητικό γάμου για την Adina, η οποία είναι παντρεμένη. Τους είπε ότι τα έγγραφα αυτά, ήταν απαραίτητα για τις διαδικασίες εργοδότησής τους. Αφίχθηκαν στην Κύπρο στις 3 Μαρτίου 2016, συνοδευόμενες από την κόρη της Duca, την Betty (Beatrice Chisilau) και μια δεύτερη Ρουμάνα, τη Mari. Στο αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι, συνάντησαν τη Duca, ενώ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, τους περίμενε κάποιος με το όνομα Samuel, καθώς και δεύτερος άντρας, φαλακρός με αυτοκίνητο Volvo γκρίζο ή ασημί. Μετέβηκαν όλοι σε διαμέρισμα στη Λευκωσία και οι δύο άντρες αποχώρησαν, χωρίς ν’ ανέβουν πάνω».

Φωτογραφία που η κυπριακή Αστυνομία κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου 2016, όταν καταζητούσε για την υπόθεση, την Elena Duca και την κόρη της Beatrice Chisilau. Συνελήφθησαν και οι δύο, αλλά η νεαρή τελικά αφέθηκε ελεύθερη και δεν κατηγορήθηκε.

«Κλειδωμένες» για δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με την Adina Neascu, «οι τρεις γυναίκες παρέμειναν στο διαμέρισμα αυτό, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2016, κλειδωμένες, καθότι η κύρια είσοδος ήταν πάντα κλειδωμένη. Δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, αφού οι αριθμοί τηλεφώνων της Ρουμανίας, που είχαν στην κατοχή τους, δεν είχαν μονάδες και ούτε είχαν κυπριακή κάρτα τηλεφώνου. Η Betty και η Mari, έμεναν μαζί τους και τους απαγόρευαν να βγούν από το διαμέρισμα, λέγοντάς τους ότι είναι επικίνδυνο, γιατί δεν είχαν άδεια διαμονής και αν τις έπιανε το immigration, θα τις έβαζε φυλακή. Δυο-τρεις μέρες μετά την άφιξή τους στην Κύπρο, αφίχθηκε και η Elena Duca, η οποία επίσης έμενε μαζί τους στο διαμέρισμα αυτό, όπως διέμενε ακόμα μια Ρουμάνα, η Christina, η οποία αφίχθηκε λίγες μέρες πριν μετακομίσουν σε δεύτερο διαμέρισμα και η οποία έπρεπε να ελέγχει τις τρεις κοπέλες και να μην τους επιτρέπει να κυκλοφορήσουν. Στις 17 Μαρτίου 2016, μετέβηκαν σε δεύτερο διαμέρισμα, όπου και τις εντόπισε η Αστυνομία. Την πρώτη μέρα που μετακόμισαν στο δεύτερο διαμέρισμα, συνάντησαν αρκετούς αλλοδαπούς άντρες, χωρίς ωστόσο να τους εξηγήσει κάποιος, ποιοι ήταν αυτοί οι άντρες, αλλά κατάλαβαν ότι είναι μετανάστες. Η Duca, προτού μεταβούν στο δεύτερο διαμέρισμα, τους ζήτησε τις ταυτότητές τους και όταν τη ρώτησαν γιατί, αυτή τους απάντησε με έντονο ύφος ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα και τους τις απέσπασε με το ζόρι. Όσον αφορά στον Samuel, αυτός είναι γαμπρός του δικηγόρου Κρις, κάτι το οποίο διαπίστωσαν από τα λεγόμενα της Duca, όταν την άκουγαν να μιλά με διάφορα άγνωστα πρόσωπα στο τηλέφωνο. Τον εν λόγω δικηγόρο, τον είχε δει η Adina, μόνο μια φορά, κατά την παραμονή τους στο πρώτο διαμέρισμα και τον περιγράφει ως χοντρό, φαλακρό, με κομμένο το ένα χέρι. Όλα αυτά τα περιστατικά, η Adina τα είχε αναφέρει, τόσο στον σύζυγό της, όσο και στην αδελφή της, η οποία ζει στην Ελλάδα, αφού κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους, μετά από πολλές προσπάθειες, από το κινητό της τηλέφωνο, καθότι αυτό δεν είχε πιστωτικές μονάδες. Ανέφερε επίσης ότι ζήτησαν βοήθεια από την Αστυνομία, στο τηλέφωνο 112, το οποίο είναι χωρίς χρέωση».

Τις λυπήθηκε γιατί πεινούσαν

Στο εδώλιο του μάρτυρα κατηγορίας, κλήθηκε κι εμφανίστηκε στις 26 Οκτωβρίου 2017 ο Ξένιος Δημητρίου, ο οποίος ενοικίαζε το ένα από τα τρία υπνοδωμάτια του διαμερίσματος στη Λευκωσία, όπου διέμεναν οι τρεις παραπονούμενες Ρουμάνες, όταν έφτασαν στην Κύπρο. Αναφέρθηκε σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, στις 26 Μαρτίου 2016, όπου ανέφερε ότι το διαμέρισμα «ανήκει στον Τάσο Αναστασίου που έχει μπυραρία στη Ρηγαίνης» και ότι εκεί διέμενε με τη Ρουμάνα γυναίκα του, που εκείνο το διάστημα, έλειπε στη Ρουμανία. «Αρχές του Μάρτη», πρόσθεσε στην κατάθεσή του, «μου τηλεφώνησε ο Τάσος και μου είπε ότι κάποιοι φίλοι του, θα φιλοξενήσουν κόσμο στο διαμέρισμα. Εκείνη την ημέρα, αργά τη νύχτα, ήρθε ένας Ρουμάνος που τον φωνάζουν Sami και έφερε πέντε κοπέλες από τη Ρουμανία. Εγώ τον Sami τον ξέρω προσωπικά, αφού κάποια σχέση έχει με τον Κρις τον δικηγόρο, που του λείπει το χέρι του το ένα και τον βλέπω να τον βοηθά και να κουβαλά τη βαλίτσα του στο Δικαστήριο. Ξέρω και τον Κρις, γιατί μου κίνησε αγωγή για ένα αυτοκίνητο και έχει ένα χρόνο που δεν μιλώ ούτε αυτού, ούτε του Sami. Όταν ήρθαν οι κοπέλες, ήρθε ο Sami στο δωμάτιο μου και μου είπε ότι ήταν κρυάδα και του έδωσα το καλοριφέρ και το έβαλε στο άλλο δωμάτιο. Οι κοπέλες αυτές, πρέπει να έμειναν εκεί, περίπου δύο εβδομάδες, αλλά τις έβλεπα ότι πεινούσαν και τις λυπήθηκα. Έτσι μια μέρα, πήγα στο φούρνο του Ζορπά και τους έφερα πίτσα, τσιπς και αναψυκτικά. Την επόμενη μέρα που ήρθαν, πήγαν και ψώνισαν διάφορα πράγματα και άρχισαν να μαγειρεύουν, αλλά σε λίγες μέρες έλειψαν τα φαγητά και δεν είχαν τίποτε να φάνε και τις λυπήθηκα. Την τρίτη μέρα, ήρθε ακόμα μια κοπέλα μεγάλης ηλικίας. Επειδή καμιά δεν μιλούσε ελληνικά, δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί τους. Με τα λίγα αγγλικά που ξέρω, μου συστήθηκε η μια από αυτές, που την έλεγαν Μαρία και μου είπε ότι οι άλλες ήταν η Betty και η Raluca. Τις υπόλοιπες, δεν τις θυμάμαι. Η Μαρία, μου είπε ότι η μεγάλη γυναίκα, είναι η μητέρα της Betty. Εγώ έφευγα το πρωί από το σπίτι και ερχόμουν πίσω τη νύχτα και δεν είχα σχέση μαζί τους. Τις έβλεπα που κατέβαιναν από την πολυκατοικία και μια μέρα τους εξήγησα, πώς να πάνε στη Λήδρας. Επίσης μια νύχτα, τηλεφώνησαν σε ταξί από το τηλέφωνό μου, γιατί δεν είχαν κάρτα, αλλά δεν ξέρω πού πήγαν. Οι κοπέλες αυτές έφυγαν από το διαμέρισμα, αλλά δεν ξέρω πώς. Ξέχασα να σου πω ότι στο διαμέρισμα, είχε γκάζι με μάτια, αλλά δεν είχε μποτίλια του γκαζιού και κάποιος έφερε στο διαμέρισμα. Όταν έφυγαν οι κοπέλες, εγώ έπιασα την μποτίλια και την πούλησα στο περίπτερο κάτω από την πολυκατοικία και έπιασα δέκα ευρώ».

Τα τρία βίντεο και τα προσωπικά δεδομένα

Στη διάρκεια της προαναφερόμενης αντεξέτασης του αστυνομικού ανακριτή της υπόθεσης, Δ. Διονυσίου, από τον δικηγόρο του Κρις Χριστοδουλίδη, Χρίστο Χριστοδούλου, στη δικάσιμο της 27ης Οκτωβρίου 2017, ο Χριστοδούλου, του υπέβαλε μεταξύ άλλων, ερωτήσεις σχετικά με το USB, που του παρέδωσε στις 23 Μαρτίου 2016 ο Κρις Χριστοδουλίδης και για το «κατά πόσο είχε υπόψη του, τους νόμους για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, όπως και οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ, που αφορούν προσωπικά δεδομένα». Είπε ότι το USB, περιείχε τρία βίντεο, του ενός λεπτού το καθένα. Στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο δικηγόρος, του έδειξε το περιεχόμενο του USB, μέσω tablet και ο Δ. Διονυσίου, το αναγνώρισε – αναφέρθηκε από τον δικηγόρο, ότι τα τρία βίντεο, «απεικονίζουν τα τρία θύματα και την Elena Duca, να διασκεδάζουν σε νυχτερινό κέντρο στη Λευκωσία».

Ο δικηγόρος Χριστοδούλου, είπε ότι ο πελάτης του Κρις Χριστοδουλίδης, «κατηγορείται για εμπορία ενηλίκων προσώπων και συναφείς κατηγορίες» και ρώτησε τον Διονυσίου, κατά πόσο υπάρχει άλλη ανεξάρτητη μαρτυρία που να τον συνδέει με το αδίκημα αυτό και να τον εμφανίζει, π. χ. σε Δημαρχεία, όπου έγιναν εικονικοί γάμοι.

-«Πιθανόν, κάποιος που εμπλέκεται σε τέτοιο κύκλωμα, να μην εμφανίζεται στα Δημαρχεία», είπε ο αστυνομικός Διονυσίου.

-«Είναι αλήθεια ότι είχες όλο το μαρτυρικό υλικό και μόνο όταν ήρθε η Elena Duca, κατηγόρησες τον κατηγορούμενο;», ρώτησε ο δικηγόρος Χριστοδούλου.

-«Ο κατηγορούμενος (Κρις Χριστοδουλίδης), ήταν ύποπτος από την αρχή της διερεύνησης», ήταν η απάντηση του Δ. Διονυσίου.

*Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, θα συνεχισθεί στις 6 Νοεμβρίου 2017.

Φωτό: Η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας Raluca Oprea, που ήρθε από τη Ρουμανία και κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2017, ανοίγοντας την αυλαία αυτού του δικαστικού θρίλερ.