Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώθηκε το Μπολσόι έπειτα από απειλή για βόμβα (Εικόνα)

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εκατοντάδες θεατές απομακρύνθηκαν από το θέατρο – Απειλητικά τηλεφωνήματα σε πολυκατάστημα και ξενοδοχείο

Εκκενώθηκε το διάσημο θέατρο Μπολσόι στην Μόσχα μετά από σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων για βόμβες σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκκενώθηκαν ακόμη το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο Metropol στην Κόκκινη Πλατεία.

Συγκεχυμένες είναι πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το θέατρο με ρωσικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 700 έως 3.500 θεατές. Ωστόσο πρακτορείο Ria Novosti κάνει λόγο για 700 θεατές που εγκατέλειψαν το θέατρο.

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η εκκένωση του Μπολσόι ανακοινώθηκε πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη παράσταση.

Το Ria Novosti, επικαλούμενο αστυνομική πηγή μετέδωσε ότι περίπου 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο.

Ένα μπαράζ ανώνυμων τηλεφωνημάτων είχε προκαλέσει πανικό σε πολυκαταστήματα, σταθμούς τρένων και δημόσια κτίρια στη Ρωσία τους προηγούμενους δύο μήνες. Ωστόσο, αποδείχθηκαν φάρσες και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Εικόνα από την επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου (Twitter)

protothema.gr