Αγγλία : Η μικρή που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα είναι μεγάλη αγωνίστρια

Πολλές και δυσανάλογες με την ηλικία της δυσκολίες αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η μικρούλα Vanellope Hope Wilkins, που ήρθε στον κόσμο πριν από τρεις εβδομάδες με μια μεγάλη ιδιαιτερότητα: Είχε την καρδιά της έξω από το στήθος.

Η μικρή Vanellope όμως αποδείχθηκε πολύ μεγάλη αγωνίστρια και διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά κατάφερε να επιβιώσει ύστερα από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, κατά τις οποίες η καρδιά της τοποθετήθηκε ξανά μέσα στο σώμα της.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό με αναλογία εμφάνισης ένα προς εκατομμύρια γεννήσεις. Μάλιστα τα περισσότερα βρέφη με την πάθηση αυτή γεννιούνται νεκρά.

Το νοσοκομείο Γκλένφιλντ στο Λέστερ, όπου έγιναν οι επεμβάσεις, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει άλλη γνωστή τέτοια υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που το μωρό να επιβίωσε.

Οι γονείς της, η 31χρονη Ναόμι και ο 43χρονος Ντιν, από το Νότιγχαμ, λένε πως η κόρη τους είναι μια πραγματική μαχήτρια.

«Ήταν ένα πραγματικό σοκ όταν ο υπέρηχος έδειξε πως η καρδιά της χτυπούσε έξω από το στήθος της. Ήταν και τρομακτικό επειδή δεν ξέραμε τι μπορούσε να συμβεί» λέει η Ναόμι.

Το ζευγάρι έκανε εξετάσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε καμία χρωμοσωμική ανωμαλία. Κι έτσι αποφάσισαν να μην τερματίσουν την εγκυμοσύνη.

«Μας συμβούλεψαν να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη, έλεγαν πως οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν μηδαμινές, κανείς δεν πίστευε πως η μικρή θα τα καταφέρει εκός από εμάς» προσθέτει ο Ντιν.

Η Ναόμι όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει σε άμβλωση. «Όταν βλέπεις, ακόμα και στις εννέα εβδομάδες, καρδιακό παλμό, όπου κι αν βρίσκεται η καρδιά… Δεν θα μπορούσα να το σταματήσω» εξήγησε. «Με έναν τρόπο η δύναμή της έδινε και σε μένα δύναμη να συνεχίσω».

Η Vanellope αναμενόταν να γεννηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά ήρθε στον κόσμο με καισαρική στις 22 Νοεμβρίου για να περιοριστεί ο κίνδυνος κάποιας λοίμωξης ή ζημιάς στην καρδιά.

Στη γέννα ήταν παρόντες περίπου 50 άνθρωποι, μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου: γυναικολόγοι, καρδιοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νεογνολόγοι και μαίες.

Πενήντα λεπτά μετά τη γέννα, το μωρό υποβαλλόταν ήδη στην πρώτη επέμβαση για να επανατοποθετηθεί η καρδιά του μέσα στο σώμα. Στην τελευταία επέμβαση χρησιμοποιήθηκε το δέρμα της για να καλυφθεί η τρύπα που έμεινε στο στήθος της.

«Πριν γεννηθεί όλα έδειχνα πολύ δύσκολα αλλά τώρα είναι αρκετά καλύτερα. Η Vanellope τα καταφέρνει πολύ καλά κι έχει αποδειχθεί πως έχει μεγάλη αντοχή. Στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί η τοποθέτηση κάποιας προστασίας για την καρδιά» δήλωσε ο παιδοκαρδιολόγος που την παρακολουθεί.

Το νοσοκομείο Γκλένφιλντ προειδοποίησε πως η Vanellope έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει είναι αυτός της λοίμωξης.

Το επόμενο βήμα είναι να βγει από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, που χρησιμοποιείται για να τη βοηθήσει στην ανάρρωσή της από την επέμβαση.

«Διαψεύδει κάθε προγνωστικό, είναι πιο πολύ κι από θαύμα» λέει περήφανος ο πατέρας της.

Οι γονείς της τής έδωσαν το όνομα Vanellope από χαρακτήρα της ταινίας του Ντίσνεϊ «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα».

“Στην ταινία η Vanellope μάχεται σθεναρά και στο τέλος γίνεται πριγκίπισσα. Επομένως θεωρήσαμε ότι της ταιριάζει» εξηγεί η μητέρα της.

Πηγή: newsbeast.gr