Δ.Συλλουρής: Η Βουλή καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών

Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζει κάθε μορφής βια κατά των γυναικών και διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί για την εξάλειψή της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στη διάρκεια της συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής.

Οπως είπε, η βία κατά των γυναικών παρουσιάζεται σε ποικίλες μορφές, σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική, και συνιστά εκδήλωση των ιστορικά άνισων σχέσεων ισχύος μεταξύ γυναικών και ανδρών και υπογράμμισε ότι “μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών είναι πολλαπλάσια αυτών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας”.

“Τα στατιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη τρομάζουν: Mια στις τρεις γυναίκες πέφτει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της ζωής της και μια στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή της ζωής της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό της”, είπε ο κ. Συλλούρης.

Καταλήγοντας, είπε ότι “ως κοινοβούλιο καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες και διαβεβαιώνουμε ότι θα εργαστούμε για την εξάλειψή της και την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις για πάταξη του φαινομένου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ