Δραστικά μέτρα για τους άστεγους στον Δήμο Λεμεσού

Αν και το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη της Λεμεσού αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι φορείς θεωρούν υποχρέωση τους να μην αφήσουν κανένα άστεγο χωρίς την απαραίτητη φροντίδα και στήριξη.


Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, την περασμένη Παρασκευή, ώστε να εξεταστεί το θέμα των αστέγων στην πόλη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, της Αστυνομίας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Όπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση, το πρόβλημα αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, εντούτοις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θεωρούν υποχρέωση τους να μην αφήσουν έστω και ένα άστεγο συνάνθρωπο μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

Διαπιστώθηκε, ακόμη, πως το θέμα έχει πολλές πτυχές και η κάθε πτυχή του χρειάζεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, με άμεση, μεσοπρόθεσμη αλλά και ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων αυτών, ώστε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

“Για να γίνει μια σωστή διαχείριση του προβλήματος, θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία όλων των φορέων μεταξύ τους και ο συντονισμός τους με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας”, προστίθεται.

Κατά τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε όπως συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των φορέων, με στόχο να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις στην αντιμετώπιση όλων των πτυχών του προβλήματος, αλλά και σε θέματα παρακολούθησης και συνεχούς αξιολόγησης της έκτασης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ