Ε. Θεοχάρους: “Επανεκλογή Αναστασιάδη θα οδηγήσει στον πλήρη εκτουρκισμό του νησιού”

Επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη θα οδηγήσει στον πλήρη εκτουρκισμό του νησιού, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, η οποία είπε πως «η αλήθεια είναι ότι με τη λύση που επιδιώκουν ο Πρόεδρος και το βαθύ ανανικό κράτος, θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την αντικαταστήσουν με δυο ισότιμου καθεστώτος κρατίδια, με μοιρασμένη την κυριαρχία και με βέτο των Τούρκων σε όλα τα ζητήματα».

Μιλώντας από το βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, η κ. Θεοχάρους είπε πως ο κ. Αναστασιάδης «ασχέτως του γεγονότος ότι εκφωνεί πύρινους πατριωτικούς λόγους και προσπαθεί να πείσει τους αληθινούς πατριώτες που δεν μπορούν για συναισθηματικούς λόγους να ξεκολλήσουν από το κόμμα που ίδρυσαν οι γονείς τους πριν 30 χρόνια, αλλά που δεν υπάρχει πια», στην πραγματικότητα «θέλει να επανεκλεγεί για να υπογράψει την ενδιάμεση συμφωνία-στρατηγική, αμέσως, έχοντας νωπή τη λαϊκή εντολή και χωρίς την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης πρόσθεσε πως “ο απερχόμενος Πρόεδρος ξεκίνησε την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία εκστομίζοντας το φοβερό ‘έχω πείσμα’», για να σημειώσει πως «αυτό το πείσμα κράτησε μισό βράδυ μέχρι να αποδεχθεί το κούρεμα, μισή μέρα μέχρι να ξαναγυρίσει στις συνομιλίες όταν έφυγε από αυτές με την εισβολή του Μπάρμπαρος στις θάλασσες μας, όσο κρατάει ένα γεύμα για να πάει στην πενταμερή και λίγες ώρες για να δώσει το έγγραφο των εσχάτων υποχωρήσεών του».

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους «μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να ακυρώσει αυτό το κεκτημένο, ακυρώνοντας όλες τις συγκλίσεις των δυο ηγετών, διότι ποτέ δεν το αποδέχθηκε, ποτέ δεν το χαιρέτισε, ποτέ δεν έλαβε μέρος στην συνομολόγησή του», για να προσθέσει πως « αυτό είναι δέσμευση του απέναντι στον λαό, είναι και δική μου δέσμευση απέναντι στην Αλληλεγγύη».

«Είναι και δέσμευση όλων μας απέναντι σε όλους τους πατριώτες των κομμάτων, των κινήσεων, των ομάδων, που στηρίζουν τον υποψήφιό μας. Δεν θα διαπραγματευθούμε με ηττοπάθεια και φοβικά σύνδρομα στη βάση του τί αποδέχεται η Τουρκία και στο πλαίσιο της διατήρησης ενός καλού κλίματος, ζώντας με τη ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει στο Κυπριακό επειδή εμείς γονατιστοί μπροστά της θα της φιλούμε το χέρι», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «εμείς θα κάνουμε σκληρή εθνική διαπραγμάτευση, με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στηριζόμενοι σε πανίσχυρη οικονομία και πανίσχυρη άμυνα, διεκδικώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα», συμπληρώνοντας πως ακράδαντα πιστεύουν ότι «εθνική διαπραγμάτευση δεν είναι να συμβιβάζεσαι εκ των προτέρων με αυτά που ζητά ο κατακτητής, δεν είναι να συμβιβάζεσαι με το εφικτό αλλά να κάνεις το ευκταίο, εφικτό».

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πτώση στο βάραθρο και την καταστροφή είναι η εκλογή Νικόλα Παπαδόπουλου», συμπλήρωσε η κ. Θεοχάρους, η οποία πρόσθεσε ότι «η Αλληλεγγύη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον οποίο τους ενώνουν κοινά ιδανικά, κοινοί στόχοι, κοινά οράματα και υψηλές ενατενίσεις, τους συναρπάζει η ιδέα της απελευθέρωσης του νησιού και ταυτόχρονα τους κατατρύχει η ίδια αγωνία για την σωτηρία του τόπου.

Απευθυνόμενη στον υποψήφιο Πρόεδρο των Δυνάμεων της Αλλαγής, ανέφερε: «Νικόλα, μαζί αποφασίσαμε την υποψηφιότητά σου, μαζί εκπονήσαμε το πρόγραμμά σου, μαζί ορθώσαμε το τείχος της αντίστασης στην επέλαση των άνομων σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζί θα δώσουμε τη λύτρωση στο μαρτυρικό λαό μας. Νικόλα, οι ευθύνες σου και οι δικές μας είναι τεράστιες. Επάνω σου ακουμπάει όλο το έθνος».

Αναφερόμενη στην οικονομία, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης δήλωσε ότι «τα κοινωνικά προβλήματα είναι τραγικά, η φτώχεια, η φτωχοποίηση, η πείνα, η δυσπραγία, η ανεργία, ο φόβος για τις εκποιήσεις, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η μετανάστευση, οι χαμηλές συντάξεις, τα επιδόματα που κόβονται συχνά – πυκνά για γραφειοκρατικούς λόγους, η ακρίβεια, η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μαστίζουν ολόκληρο τον λαό».

«Η έλλειψη φροντίδας για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία», συνέχισε, «η κακή ποιότητα της παιδείας μας, η έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών, η απουσία κράτους πρόνοιας μαστίζουν μεγάλες μάζες του λαού και μας κατατάσσουν στην χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την οικονομική κρίση επωφελήθηκαν οι ολίγοι προνομιούχοι, που στηρίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «η αξιοπιστία της Κυβέρνησης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ο λαός θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου, διότι πιστεύει σε μια νέα σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση, που θα είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα τον θυμάται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια, για να καλύψει την ανυπαρξία της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής».

Επιπλέον, είπε ότι κάποιοι «φοβούνται την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου γι’ αυτό την εμφανίζουν ως επικίνδυνη», για να σημειώσει: «Ναι είναι επικίνδυνη, αλλά για ποιους; Για κάθε απατεώνα που εξαπάτησε και κατάκλεψε αυτό το λαό. Το φαγοπότι τέλειωσε. Ο Νικόλας δεσμεύτηκε να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και θα το πράξει γιατί δεν φοβάται κανέναν από αυτούς».

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Νεολαίας Αλληλεγγύης, Ανδρέας Τελεβάντος, η Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης Αλληλεγγύης, Θέα Νικολάου, και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωαγροτικού, Λάμπρος Αχιλλέως.

Πηγή:ΚΥΠΕ