Το «έλα να δεις» σε ΣΠΕ: Αφυπηρέτησε πρόωρα παίρνοντας εφάπαξ 500 χιλ. ευρώ και προσλήφθηκε την επόμενη μέρα ως ειδικός σύμβουλος

Νέα υπόθεση που αφορά κακοδιαχείριση σε συνεργατικό ίδρυμα τίθεται κάτω από το μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, διέταξε την διενέργεια ποινική έρευνας σε συνεργατικό ίδρυμα, από το ΤΑΕ στην Λάρνακα, κατόπιν σχετικής έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για να διαπιστωθεί κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα.

Με αυτή την υπόθεση φαίνεται ενδεικτικά, για μια ακόμη φορά, οι κακοδιαχειρίσεις και οι παρανομίες που συμβαίνουν στα συνεργατικά ιδρύματα, καθώς και τον τρόπο που δρουν ορισμένοι θεωρώντας πως τα χρήματα του συνεργατισμού είναι ιδιοκτησία τους, με αποτέλεσμα να τα λεηλατούν.

Με την οικονομική κρίση, οι πρακτικές κακοδιαχείρισης και το πλιάτσικο στον Συνεργατισμό τερματίστηκαν, διότι έγιναν συγχωνεύσεις και αυξήθηκε ο εποπτικός έλεγχος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής στη επιστολή του προς τον Κώστα Κληρίδη, που στάλθηκε τον Οκτώβριο, αναφέρει πως, γραμματέας σε συγκεκριμένο συνεργατικό ίδρυμα αφυπηρέτησε πρόωρα το 2011, μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας. Ο εν λόγο γραμματέας έλαβε εφάπαξ ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι αποζημιώσεις, για “απώλεια καριέρας”.

Ωστόσο, παρόλο το τεράστιο ποσό που έλαβε, την επόμενη μέρα προσλήφθηκε στο συνεργατικό ίδρυμα ως ειδικός σύμβουλος, με μισθό και ωφελήματα που ανέρχονται στις 120 χιλιάδες ετησίως. Στην κενή θέση που άφησε ο συνταξιούχος διορίστηκε ο ίδιος του ο γιος, κληρονομώντας έτσι τον μισθό που έπαιρνε ο πατέρας του.