Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες στα κατεχόμενα ενόψει «εκλογών»

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στα κατεχόμενα ενόψει των “εκλογών” στις 7 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός κατάλογος «υποψηφίων» αναμένεται να δημοσιευτεί στις 11 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε ανακοίνωση το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», αναφέρει ότι ο κατάλογος θα δημοσιευτεί στις 11 Δεκεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου μπορεί να αρχίσει η «προεκλογική εκστρατεία», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την 6η Ιανουαρίου.

Αναφέρει ακόμα ότι στις «εκλογές» θα συμμετάσχουν τελικά οκτώ κόμματα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας – Νέες Δυνάμεις (συνεργασία με Κόμμα Ενωμένης Κύπρου), το Κόμμα του Λαού, το Κόμμα Αναγέννησης και το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει δύο ανεξάρτητους «υποψήφιους».

Η κατανομή των «εδρών» έχει ως εξής: Λευκωσία: 16, Αμμόχωστος: 13, Κερύνεια: 10, Τρίκωμο: 5, Μόρφου: 4 και Λεύκα: 2.

Το «συμβούλιο» σε προηγούμενη του ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι 230.747 και δικαίωμα «ψήφου» έχουν 188.688 άτομα. Οι προηγούμενες «βουλευτικές εκλογές» έγιναν στις 28 Ιουλίου 2013.

Πηγή: ΚΥΠΕ