Επιστολές στους Υπουργούς Ενέργειας και Εσωτερικών από το Δήμο Λάρνακας για εταιρείες πετρελαιοειδών

Επιστολές στους Υπουργούς Ενέργειας και Εσωτερικών έστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με την οποία ζητεί ενημέρωση για το κατά πόσον οι Εταιρείες Πετρελαιοειδών και Υγραερίου ανταποκρίθηκαν για υπογραφή κοινά αποδεκτής συμφωνίας εντός του 2017 η οποία θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα για μετακίνηση των εγκαταστάσεων τους από την ακτογραμμή της Λάρνακας.

Το θέμα της μετακίνησης των  Εγκαταστάσεων Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από την ακτογραμμή της Λάρνακας στην Ενεργειακή  και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού απασχόλησε  για μια ακόμη φορά συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι οι επιστολές στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη και στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη στάλθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Προσθέτει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά  να γνωρίζει μέχρι ποια ημερομηνία θα αναμένεται η ανταπόκριση από τις εν λόγω εταιρείες και ποιες θα είναι οι ενέργειες και κυρώσεις σε περίπτωση που αυτές δεν απαντήσουν και δεν υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10/11/2017 με τους Υπουργούς Ενέργειας και Εσωτερικών, συμφωνήθηκε, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπογραφεί συμφωνία η οποία θα έχει νομική και δεσμευτική ισχύ για τις Εταιρείες Πετρελαιοειδών και Υγραερίου την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους δήμους.

Με την υπογραφή της συμφωνίας όλες οι πλευρές θα δεσμεύονταν για συγκεκριμένα και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα αλλά και συγκεκριμένες αποτρεπτικές ρήτρες παραβίασης αυτών των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Δήμος Λάρνακας επιφυλάσσεται για τα δικαιώματα του εάν διαπιστώσει ότι δεν υλοποιούνται τα πιο πάνω.

Πηγή:ΚΥΠΕ