Επιτελείο Ν.Αναστασιάδη για την υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed

Αναφορά στη συνεργασία των χωρών για την υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed έκανε η Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, κα. Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

Υπογράφτηκε σήμερα το Μνημόνιο Συναντίληψης για τη συνεργασία αναφορικά με τον αγωγό EastMed μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας.

Πρόκειται για σύνοδο κομβικής σημασίας αφού επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής αλλά και της ίδιας της ΕΕ για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed. Μια στρατηγική επιλογή που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι περνάμε από το όραμα στην υλοποίηση και όλα αυτά βάση των ορθών χειρισμών και σχεδιασμών αυτής της κυβέρνησης έστω και αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους βολεύει να αντιλαμβάνονται την ουσία των προοπτικών που δημιουργούνται.

Ο ρόλος πλέον που η Κυπριακή Δημοκρατία επιτελεί είναι καθοριστικός για τα ενεργειακά της περιοχής αφενός λόγω της σύναψης συμμαχιών και αφετέρου των άριστων σχέσεων γειτονίας που έχει. Επιπλέον προσθήκη της Ιταλίας στις διαβουλεύσεις για τον EastMed, προσθέτει μια νέα δυναμική ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αυξημένο ενδιαφέρον της ίδιας της ΕΕ και ως προς την οικονομική στήριξη του έργου.

Αυτή είναι η προοπτική την οποία δημιούργησε και δημιουργεί η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, με συγκεκριμένους και ορθούς χειρισμούς, με συγκεκριμένη πειθαρχημένη και αποφασιστική στρατηγική κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και μέσα από τα ίδια τα αποτελέσματα.

Ακολουθεί το βίντεο με τη δήλωση: