Φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε η φετινή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγία Νάπα

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε η φετινή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγία Νάπα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της χθεσινής φωταγώγησης διεξήχθηκε για πρώτη φορά αγώνας δρόμου με τρεις αποστάσεις, ημιμαραθώνιο (21χλμ), 5χλμ και 1.5χλμ. Ο ημιμαραθώνιος ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές από όλη την Κύπρο. Αρκετοί αθλητές συμμετείχαν και στον αγώνα των 5χλμ ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση για τον φιλανθρωπικό αγώνα του 1.5χλμ για οικονομική στήριξη του Κέντρου Αυτισμού Επαρχίας Αμμοχώστου».

Πέραν των αθλητών «μικροί και μεγάλοι με χριστουγεννιάτικες αμφιέσεις έτρεξαν ή περπάτησαν, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ντυμένος Αγιος Βασίλης έτρεξε στον αγώνα του 1.5 χλμ τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κηρύσσοντας την έναρξη του ημιμαραθώνιου, ο κ. Καρούσος «ευχαρίστησε θερμά το Nireas Triathlon για την άψογη συνεργασία, τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι ο Χριστουγεννιάτικος Μαραθώνιος θα γίνει πλέον θεσμός για την Αγία Νάπα».

Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου «έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το φυσικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο ενώ οι αθλητές των 5χλμ έτρεξαν με πολύ γρήγορο ρυθμό μέσα στην πόλη.  Μετά το τέλος των αγώνων οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν υπό τους ήχους της μπάντας κρουστών Batukinio προς την εξέδρα για την απονομή βράβευσης των νικητών και για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου».

Τα μετάλλια στους νικητές απένειμαν  ο Δήμαρχος Γιάννη Καρούσος, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας πατήρ Βασίλειος Νικολάου, ο Κοινοτάρχης Αγίας Νάπας Αντώνης Χ’’ Χρίστου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Επαρχίας Αμμοχώστου  Δώρος Ττάκκας.

Μετά την απονομή των μεταλλίων ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «πλαισιωμένος από τις τοπικές αρχές και άλλους φορείς του Δήμου, μπάντες, μουσικά σχήματα, μασκότ, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και μικρά παιδιά προχώρησε στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ευχήθηκε στον κόσμο χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα».

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μπάντα «WINTER WONDERLAND» και το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρυθμός», στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και άφθονο κρασί ενώ ο Αης Βασίλης μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ