Γ.Λουκαΐδης: Εμμονή Παπαδόπουλου σε μασημένα λόγια και αμφισημίες

Σε δηλώσεις του σχετικά με τον Υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο και την εμμονή του σε μασημένα λόγια και αμφισημίες για τη λύση ΔΔΟ προέβη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Λουκαΐδης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του, παρά και την εσωκομματική αμφισβήτηση επί του θέματος, εμμένει σε μασημένα λόγια και αμφισημίες αντί να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη λύση ΔΔΟ.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, όμως, δεν μπορεί να θέλει να διαχειριστεί το εθνικό μας θέμα χωρίς να ξεκαθαρίζει αν θα επιδιώξει λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ, λύση δηλαδή ΔΔΟ, όπως αυτή ρητώς καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να εξηγήσει στον λαό μας πως είναι που θα πείσει τον ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για επανέναρξη συνομιλιών, όταν όχι μόνο απορρίπτει το πλαίσιο Γκουτιέρες και τις ξεκάθαρες προϋποθέσεις που αυτός έθεσε, αλλά δεν αποδέχεται καν λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Μήπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει σχέδιο να λύσει το Κυπριακό χωρίς συνομιλίες; Η τελικά το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας φέρει σε ευθεία σύγκρουση με τη διεθνή κοινότητα, διευκολύνοντας έτσι τους τουρκικούς σχεδιασμούς για νέα τετελεσμένα;

Επαναλαμβάνουμε ότι μονάχα ο Σταύρος Μαλάς έχει σχέδιο, έχει την αποφασιστικότητα και την αξιοπιστία για να διασφαλίσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των προϋποθέσεων που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, διατηρώντας έτσι ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική για λύση, απελευθέρωση, επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.