Γενικός Γραμμ. ΑΚΕΛ: Η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα για την περιοχή

Η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα για τις χώρες της περιοχής της, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι κάτοικοι, παρά τη διαφορετική τους καταγωγή, οικοδομούν ένα κοινό ειρηνικό μέλλον, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ότι η Κύπρος «υποφέρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό πρώτα και κύρια από τη συνεχιζόμενη κατοχή, από τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην κυπριακή κοινωνία και έχουμε ανταλλάξει απόψεις για όλα αυτά τα ζητήματα».

Είπε ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών συμφωνούν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό σε όλα τα ζητήματα.

«Θέλω να εκφράσω την ανάγκη να δούμε και τα πολιτικά κόμματα και σίγουρα αυτός είναι και ο ρόλος της Εκκλησίας και χαίρομαι γιατί ο Αρχιεπίσκοπος προσεγγίζει αυτά τα ζητήματα μέσα από το σωστό φακό, πώς καταφέρνουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να έχουν μια καλύτερη ζωή» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Όπως έχει πει και ο ίδιος, η Κύπρος είναι μια χώρα στην οποία κατοικούν διάφορες κοινότητες, θρησκευτικές ομάδες και μπορούμε να μετατραπούμε ως ένα παράδειγμα για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής αλλά γιατί όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου όλοι οι κάτοικοι σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας θα οικοδομούμε το κοινό μας ειρηνικό μέλλον. Δίχως αντιπαραθέσεις οι οποίες να πηγάζουν από τη διαφορετική καταγωγή του καθενός από εμάς» σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ