Γυναίκες ΣΥΟΠ: Τι δικαιούνται σχετικά με την εμφάνιση τους – Θα βάφονται τώρα που μπήκαν στο χακί ή όχι; (Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ΚΕΝ Λάρνακας, η ορκωμοσία των πρώτων γυναικών ΣΥΟΠ, της Εθνικής Φρουράς.

Του Νικόλα Πέτρου

Το «24h», ήρθε σε επαφή με γυναίκα ΣΥΟΠ μαθαίνοντας πληροφορίες, για το τι δικαιούνται οι «ΣΥΟΠίνες» όσο αφορά την εμφάνιση τους, και ποια μέτρα πάρθηκαν από τις μονάδες, για να τις εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σημειώνεται πως μετά την ορκωμοσία έχουν πάρει άδεια μέχρι την Κυριακή. Την Δευτέρα θα επιστρέψουν στο ΚΕΝ Λάρνακας όπου θα παρακολουθήσουν το σχολείο «μαχητών», όπως όλοι οι οπλίτες της Εθνικής Φρουράς. Κατά την διεξαγωγή του σχολείου «μαχητών», θα κληθούν να διανυκτερεύσουν δύο νύχτες εκτός του ΚΕΝ Λάρνακας, για διαβίωση.

Τι ισχύει σχετικά με την κόμμωση τους:

Πρέπει να ξεχάσουν για τα καλά το παρελθόν τους όσο αφορά την κόμμωση τους οι γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού έχουν σαφέστατες εντολές πως τα μαλλιά τους πρέπει να είναι πιασμένα πίσω, σε σχήμα «παγωτού», και όχι «αλογοουρά», με τον «κότσο» να βγαίνει εκτός του τζόκεϊ.

Τι ισχύει με τα νύχια και το βάψιμο του προσώπου τους:

«Αντράκια» τις θέλουν να είναι, οι οδηγίες της Εθνικής Φρουράς, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται εντός του στρατοπέδου να είναι βαμμένες. Επίσης θα πρέπει να αρκεστούν με τα φυσικά τους νύχια, να μην τα αφήνουν να μακρύνουν και να μην τα βάφουν σε έντονα χρώματα, παρά μόνο σε «φυσικά».

Μπάνια, αποχωρητήρια και θάλαμοι:

Όπως πληροφορηθήκαμε ,δεν θα έχουν όλες οι μονάδες την «τύχη» να δεχθούν γυναίκες ΣΥΟΠ στο δυναμικό τους, παρά μόνο οι μονάδες που ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Οι μονάδες οι οποίες θα δεχθούν γυναίκες ΣΥΟΠ μετά το πέρας του σχολείου «μαχητών», μερίμνησαν να κτίσουν καινούργια λιωμένα μπάνια και αποχωρητήρια ξεχωριστά από αυτά που χρησιμοποιούν οι άντρες οπλίτες και ΣΥΟΠ, για καλύτερη υγιεινή εντός των στρατοπέδων. Επίσης οι «ΣΥΟΠίνες» θα μένουν σε ξεχωριστούς θαλάμους από τους άντρες, για να αποφευχθούν τα «χειρότερα».

Ευχόμαστε καλή αρχή στις γυναίκες ΣΥΟΠ, στην καινούργια τους επαγγελματική στέγη.