Κατασχέθηκαν 48 συσκευασίες αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων

Στην κατάσχεση 48 συσκευασιών αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων, προέβησαν σήμερα λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, μετά από έλεγχο της Αστυνομίας σε όχημα, στο κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Ο οδηγός του οχήματος προχώρησε τελικά σε εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, καταβάλλοντας €7.500.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου αφού εντόπισαν την ποσότητα τσιγάρων, κάλεσαν στη σκηνή λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων.

Αυτοί με τη σειρά τους διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 48 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων (23 Χ 200 τεμάχια μάρκας VV1 και 25 Χ 200 τεμάχια μάρκας MM) τα οποία δεν έφεραν τις απαιτούμενες σημάνσεις για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι προέβηκαν και στη κατάσχεση τόσο των τσιγάρων που εντοπίστηκαν, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1.700, όσο και του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε παράνομα για την μεταφορά τους.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα του συλληφθέντος για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €7.500. Καταβλήθηκε επίσης ποσό ύψους €500, για την επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο έχει απασχολήσει το Τμήμα Τελωνείων επανειλημμένα στο παρελθόν με παρόμοιας φύσης υποθέσεις, αφέθηκε ελεύθερο ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ