Α.Κυπριανού: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφασίζει μονομερώς για όλα τα ζητήματα χωρίς να ενημερώνει κανένα

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί και αποφασίζει μονομερώς για όλα τα ζητήματα χωρίς να ενημερώνει κανένα, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να παραδώσουν μαθήματα πατριωτισμού, υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στη περιοχή Στροβίλια ο κ. Κυπριανού είπε πως ακούει «τις τελευταίες μέρες να γίνεται έκκληση από πλευράς κυβέρνησης για τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο Κυπριακό, για επίδειξη σοβαρότητας, υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Θα επαναλάβω ότι για να υπάρξει τέτοια ενότητα θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα και κύρια κοινοί στόχοι, να υπάρχει η διαβούλευση και ο αλληλοσεβασμός».

Λυπούμαι να παρατηρήσω συνέχισε «ότι τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Προχωρεί μονομερώς, δίχως να ενημερώνει κανένα για το τι πράττει και αποφασίζει μονομερώς για όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι σε αντιδιαστολή με το πώς λειτούργησαν εκείνοι επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένα κόμμα πατριωτικό, θέτει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας και σε ότι αφορά το Κυπριακό αλλά και σε ότι αφορά πάρα πολλά άλλα ζητήματα όπως πχ. το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας ή η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε «έχει αποδείξει στην πράξη ότι θέτει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου και λειτουργεί με τρόπο πατριωτικό έστω και αν είμαστε αντιπολίτευση, έστω και εάν αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να μας κυνηγήσει. Εκείνοι, όταν ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας στη διακυβέρνηση του τόπου, συμπεριφέρθηκαν με εντελώς αντίθετο τρόπο, ισοπεδωτικό, τολμώ να πω και ανήθικο έναντι του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και έρχονται σήμερα να παραδώσουν μαθήματα σε άλλους».

Εμείς τους λέμε, ανέφερε ο κ. Κυπριανού «ότι είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να παραδώσουν μαθήματα πατριωτισμού, υπευθυνότητας και σοβαρότητας και καλά κάνουν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη όταν μιλούν γι’αυτά τα θέματα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο κ. Κυπριανού είπε πως στόχος της είναι «να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Στροβιλιών, είναι μια μικρή μονάδα ανθρώπων που ουσιαστικά είναι ηρωϊκοί γιατί παραμένουν σ’ αυτό το χώρο παρ’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Απ’ ότι έχουμε ενημερωθεί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά με κυριότερο το γεγονός ότι δεν μπορούν νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στη περιοχή επειδή δεν υπάρχουν σπίτια ή οικόπεδα στα οποία θα μπορούσαν να κτίσουν».

Στην επίσκεψη του στα Στροβίλια ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη, αφού όπως εξήγησε «η περιοχή ανήκει στη διοίκηση του Δήμου Δερύνειας. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για να δούμε πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο καλή η ζωή των ανθρώπων εδώ».

Πηγή:ΚΥΠΕ