Η Κύπρος επανεκλέγηκε μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Η Κύπρος επανεκλέγηκε μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO) για μια ακόμη διετία. Η επανεκλογή της Κύπρου έγινε κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, για την επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του IMO, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρουσίας της χώρας μας στο Συμβούλιο.

“Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συγχαίρει την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, για το σημαντικό αυτό επίτευγμα, για την κυπριακή ναυτιλία”, προστίθεται.

Σημειώνεται, ακόμη, πως αυτή η επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του οποίου κύριο καθήκον είναι ο καθορισμός της παγκόσμιας ναυτιλιακής πολιτικής και νομοθεσίας, θεωρείται μεγάλης σημασίας, καθώς δίνεται η ευκαιρία στην Κύπρο να συνεχίσει την ενεργή συνεισφορά της στη χάραξη πολιτικής για τη διεθνή ναυτιλία, καθώς επίσης και να προωθεί τα συμφέροντα της κυπριακής ναυτιλίας, σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ