Μαλάς: ” Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη χώρα μας με τους Τ/κ “

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη χώρα μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να μην τη δούμε για πάντα μοιρασμένη δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκδήλωση «Τα Δέντρα της Αγάπης», στην πλατεία της Παλιάς Αγοράς, στη Λευκωσία.


Κάλεσε την ίδια ώρα εκ νέου τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει αν το δικό του επιτελείο ήταν αυτό που επικοινώνησε με το ΕΛΑΜ και τον υποψήφιο του Χρίστο Χρίστου για να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του επιτελείου του, ο κ. Μαλάς, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ζαχαρούλα Μαλά και μέλη του επιτελείου, στόλισαν το δικό τους «Δέντρο Αγάπης» με στολίδια που ανέγραφαν στα ελληνικά και τουρκικά τις λέξεις ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

«Στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, στις γλώσσες που ο κυπριακός λαός κατανοεί. Η δική μας προσπάθεια είναι να ενώσουμε τη χώρα μας και το λαό της και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική», δήλωσε ο κ. Μαλάς.

Σε σχέση με την οικονομία, επεσήμανε ότι δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας, συνεπεία και της οικονομικής κρίσης, υποφέρουν «γιατί παρά την ευημερία των αριθμών το ένα τρίτο των συμπατριωτών μας βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας». Παράλληλα έκανε αναφορά στους νέους της χώρας μας, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

«Για να ευημερήσει πραγματικά η Κύπρος δεν αρκεί η χώρα μας να βγαίνει στις αγορές και να δημιουργούνται πλεονάσματα. Πρέπει να δημιουργούνται πλεονάσματα υλικού και πνευματικού πλούτου για την πραγματική οικονομία. Για τους νέους  μας, για την υγεία, για την παιδεία. Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Να επανασχεδιάσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και βεβαίως να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους», ανέφερε ο κ. Μαλάς.

Φωτογραφία Αρχείου