Ν. Παπαδόπουλος: ” Ακολουθείται για ακόμη μια φορά η πολιτική της άδειας καρέκλας “

Για ένα κρίσιμο και καθοριστικό ζήτημα για την κυπριακή οικονομία ακολουθείται για ακόμη μια φορά η πολιτική της άδειας καρέκλας, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν συμμετέχουμε στις συζητήσεις, δεν λαμβάνονται αποφάσεις με τη δική μας σύμφωνο γνώμη, αλλά τρέχουμε για ακόμη μια φορά πίσω από τα γεγονότα».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «την τελευταία περίοδο διαπιστώνεται ένα έντονο παρασκήνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ένας ενιαίος εταιρικός συντελεστής για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ», για να σημειώσει ότι «κάτι τέτοιο ενδεχομένως να επηρεάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει η κυπριακή οικονομία ιδιαίτερα στο τομέα των υπηρεσιών».

Επεσήμανε ότι «σίγουρα θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί η πολιτική της ΕΕ έτσι ώστε από τη μια η Κύπρος να συνεχίσει να αξιοποιεί τα δικά της πλεονεκτήματα και από την άλλη να  λειτουργεί μέσα σε ένα συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ». «Εμείς θεωρούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα για να πετύχει συμμαχίες με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ έτσι ώστε όχι μόνο να συμμετέχουμε σε αυτήν τη συζήτηση, αλλά να βοηθήσουμε στο μέγεθος που μας αναλογεί να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική της ΕΕ σε αυτά τα κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, εξέφρασε τη θλίψη του γιατί, όπως είπε, «ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αρνείται να θέσει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών τη δική μας πρόταση για τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος αποζημίωσης των κουρεμένων  καταθετών και κατόχων αξιόγραφων».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η άρνηση συνδυάζεται με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά την κατ` ισχυρισμό αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιόγραφων, δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως στις βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας για αποζημίωση ‘κουρεμένων’ καταθετών και κατόχων αξιόγραφων» .

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού “στον οποίο περιέχονται 25 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο επρόκειτο να καταργήσει η κυβέρνηση, είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης και κοροϊδίας των κουρεμένων», για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για να αποκαταστήσει όσους πλήγηκαν από το κούρεμα».

«Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση», κατέληξε, «θα έθεταν την δική μας πρόταση νόμου στην ατζέντα της Ολομέλειας για υπερψήφιση, έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί η απαραίτητη διαδικασία αποζημίωσης αυτών των συμπολιτών μας».