Ν. Παπαδόπουλος: ” Θέλουμε να συζητηθεί η πρότασή μας για θεσμοθέτηση της διαδικασίας αποζημίωσης των «κουρεμένων» “

«Θέλω να εκφράσω την θλίψη μου γιατί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αρνείται να θέσει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών τη δική μας πρόταση για τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος αποζημίωσης των «κουρεμένων» καταθετών και κατόχων αξιόγραφων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος μετά το πέρας της ημερίδας του S&D και του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων.


Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η άρνηση συνδυάζεται με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την κατ` ισχυρισμό αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιόγραφων, δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως στις βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας για αποζημίωση «κουρεμένων» καταθετών και κατόχων αξιόγραφων» .

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «με την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στον οποίο περιέχονται 25 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο επρόκειτο να καταργήσει η κυβέρνηση, είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης και κοροϊδίας των κουρεμένων. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για να αποκαταστήσει όσους πλήγηκαν από το «κούρεμα. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση θα έθεταν την δική μας πρόταση νόμου στην ατζέντα της ολομέλειας για υπερψήφιση, έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί η απαραίτητη διαδικασία αποζημίωσης αυτών των συμπολιτών μας».