Ν.Παπαδόπουλος: Τον Φεβρουάριο αποφασίζεται το περιεχόμενο της λύσης

Τον Φεβρουάριο αποφασίζουμε ποιό πρέπει και ποιό θέλουμε να είναι το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε πως αποφασίζεται το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού μακριά από “το ψευδοδίλημμα περί Ομοσπονδίας, που ο Νίκος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθούν να συντηρήσουν”.

Μιλώντας από το βήμα του παγκύπριου συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «ο λαός όμως έχει αντιληφθεί ότι το ψεύτικο αυτό δίλημμα, αποτελεί προκάλυμμα πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τις επικίνδυνες υποχωρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων», προσθέτοντας πως «προσπαθούν πίσω από αόριστες και ανούσιες συζητήσεις να κρύψουν την επιβολή μιας κακής λύσης, η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Μια λύση», ανέφερε, «που δεν θα είναι λειτουργική, δεν θα είναι βιώσιμη, και που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μία λύση που δεν πρόκειται να την αποδεχθούν οι Ελληνοκύπριοι. Ο λαός μας έχει αντιληφθεί ότι προφανής στόχος της προσπάθειας αυτής είναι ο εγκλωβισμός στο μη ουσιαστικό, που είναι το όνομα, σε βάρος του ουσιαστικού, που είναι η ποιότητα και το περιεχόμενο της λύσης».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, «όσο περισσότερες και επαχθέστερες οι υποχωρήσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να περιοριστεί η συζήτηση στο όνομα του μοντέλου διακυβέρνησης», για να σημειώσει πως «απέναντι σε αυτή την προσπάθεια παραπλάνησης, απέναντι στις συνεχείς υποχωρήσεις, απέναντι στις συνεχείς παραχωρήσεις που έχουν εκθρέψει την τουρκική αδιαλλαξία, εμείς, οι δυνάμεις της Αλλαγής, συμφωνήσαμε και δώσαμε στη δημοσιότητα τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού».

Σημείωσε ακόμα ότι «δεν δύναται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη μέρα και χωρίς την αποχώρηση και του τελευταίου Tούρκου στρατιώτη», προσθέτοντας ότι προκαλεί τους κύριους. Αναστασιάδη και Μαλά να πουν το ίδιο.

«Δεν πρόκειται. Γιατί η δική τους πρόταση είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε και την επόμενη φορά να δώσουμε νέες υποχωρήσεις και στο κεφάλαιο της ασφάλειας. Αντίθετα εμείς προτείνουμε μία Νέα Στρατηγική. Για πρώτη φορά υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζει στο λαό πριν τις εκλογές μια τόσο ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση στο Κυπριακό. Απέναντι στο ψεύτικο δίλημμα Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ, εμείς παρουσιάζουμε το πραγματικό δίλημμα: Νέες υποχωρήσεις ή Νέα Στρατηγική; Με τη θέληση των κομμάτων που την υπογράφουν τη Νέα Στρατηγική», είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «ο λαός γνωρίζει καλά ότι τον Φλεβάρη δεν αποφασίζουμε μόνο ποιός θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η αποτυχημένη και επικίνδυνη στρατηγική Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ή αν θα εφαρμοστεί η δική μας, Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού».

Εξάλλου, ευχαρίστησε το Κίνημα Αλληλεγγυή και όσους τον στηρίζουν για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, τη στενή και παραγωγική συνεργασία, για την απόφαση να δουλέψουν μαζί “για να τερματιστεί η αποτυχημένη διακυβέρνηση Αναστασιάδη”.

Καταλήγοντας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης, για την καταλυτική συνεισφορά της στην επίτευξη της συνεργασίας των δυνάμεων της Αλλαγής, σημειώνοντας πως «αποτελεί δείγμα ύψιστης πολιτικής ευθύνης, συνέπειας και αξιοπιστίας, να παραμερίζεις θεμιτούς προσωπικούς στόχους, για να υπηρετήσεις το συμφέρον του λαού και του τόπου».

Πηγή: ΚΥΠΕ