Ο Γ.Λουκαΐδης για την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα

Σε δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα προέβη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Λουκαΐδης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Όπως καταγράφεται και στην τελευταία έκθεση οίκου αξιολόγησης για την Κύπρο, η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα, όπως συμβαίνει από τον Μάρτιο του 2011, συνεχίζει να κρατά την Κυπριακή Οικονομία στην κατηγορία σκουπίδια και εκτός αγορών.

Η παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επαναβεβαιώνει ανάμεσα σ’ άλλα:
-Την αλήθεια για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
-Την παταγώδη αποτυχία της θεραπείας που επέβαλε ο Νίκος Αναστασιάδης μαζί μαζί με τους τροικανούς φίλους του και το δίδυμο Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου.
-Επαναβεβαιώνει, κυρίως, τους σημαντικούς κινδύνους που συνεχίζουν να υφίστανται για την κυπριακή οικονομία.

Η επόμενη κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά, πέραν της προστασίας της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, θα επικεντρωθεί στην λήψη όλων εκείνων των μέτρων και καινοτόμων πολιτικών που θα διαμορφώνουν ένα βιώσιμο, παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που θα υπηρετεί όλους και όχι μονάχα τους ελάχιστους προνομιούχους. Γιατί μόνο αν αποκατασταθούν τα εισοδήματα νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορούμε να προσβλέπουμε σε ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ.