Ο Rob Mooberry νίκησε τον καρκίνο με «ωμή χορτοφαγική διατροφή»

Το ανθρώπινο σώμα δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις θαυματουργές του ιδιότητες αλλά και την ικανότητά του να αψηφά τις πιθανότητες.

Σε αυτό το μοτίβο εγγράφεται η ιστορία του Rob Mooberry, ο οποίος διαγνώστηκε το 2012 με καρκίνο τετάρτου σταδίου στο παχύ έντερο και η πρόγνωση έκανε λόγο για μερικές εβδομάδες ζωής.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε εγχείρηση, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες και ο καρκίνος φαινόταν να σταθεροποιείται, ο 43χρονος πατέρας δύο παιδιών σταμάτησε κάθε παραδοσιακή θεραπεία και στράφηκε αντιθέτως στη χορτοφαγική διατροφή και μάλιστα τη σκληροπυρηνική εκδοχή της.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του πρόσφατα, η νέα ολιστική προσέγγιση που ακολούθησε ο άντρας αποδείχτηκε θαυματουργή και μέσα σε λίγες εβδομάδες ο καρκίνος είχε συρρικνωθεί κατά 80%.

Την απόφαση να σταματήσει τις θεραπείες την πήρε όταν οι γιατροί του θέλησαν να τον υποβάλουν σε δύο νέους κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αν και η πρόγνωση παρέμενε κακή. Εκείνος τα σταμάτησε όπως λέει όλα και στράφηκε στη φύση για βοήθεια, ακούγοντας τη χορτοφάγα σύζυγό του.mnfjfkldfsdfserfsef1

Όταν έκανε εξετάσεις στις αρχές του 2013, ο όγκος του είχε μειωθεί δραματικά. Ο μπάρμαν, που λειτουργεί παράλληλα και μια φιλανθρωπική δράση για καρκινοπαθείς, είναι «καθαρός» εδώ και πέντε χρόνια, αν και δεν ισχυρίζεται ότι οι καρκινοπαθείς πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να εγκαταλείψουν τη δυτική ιατρική. Κάθε άλλο!

Είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του, καθώς ξέρει πόσο ευαίσθητες είναι τέτοιες πληροφορίες για ανθρώπους που πάσχουν. «Δεν στέκομαι εδώ να πω πως όλοι πρέπει να τρώνε φυτά και να γίνουν vegan», είπε στη «Metro», «αν όμως με ρωτήσετε τι δούλεψε για μένα, θα σας πω η διατροφή».

Παραδέχεται ωστόσο πως οι παραδοσιακές χημειοθεραπείες τον βοήθησαν επίσης. «Έπρεπε να θεραπευτώ», συνεχίζει, «τότε κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω τα πάντα για να νικήσω τον καρκίνο. Ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω τα πάντα για να σώσω τη ζωή μου. Και τότε έγινα σκληροπυρηνικός χορτοφάγος, vegan και σούπερ-τροφές»…

Πηγή: newsbeast.gr