Ποια η σχέση της Κύπρου με την υπόθεση της Ειρήνης και την κοκαΐνη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου μοντέλου το οποίο συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ.

Ουσιαστικά η νεαρή θα αποφασίσει μόνη της για το μέλλον της, αφού αν δηλώσει αθώα αλλά στη δίκη (θα δικαστεί από ανώτερο δικαστήριο με σώμα επτά ενόρκων) αποδειχθεί ένοχη -που είναι και το πιθανότερο- η ποινή ενδέχεται να φτάσει ως και τα 25 χρόνια κάθειρξης. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Αν δηλώσει ένοχη, το δικαστήριο, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ, θα τής επιβάλει μικρότερη ποινή (15-18 χρόνια). Και στις δύο περιπτώσεις θα εκτίσει τα 3/5 περίπου της ποινής της, ήτοι, στην περίπτωση που δηλώσει ενοχή θα αποφυλακισθεί νωρίτερα.

Οι συνάδερφοι από το SigmaLive επικοινώνησαν με τον συνήγορο της 19χρονης Σάκη Κεχαγιόγλου αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου στην υπόθεση αυτή, πράγμα που αποκαλύφθηκε μετά από σχετική δημοσιοποίηση της συνομιλίας της νεαρής με κολλητή της φίλη μέσω facebook.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου δηλώνει ότι δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα να υπήρξε εμπλοκή της Κύπρου σε ό,τι αφορά την υπόθεση της 19χρονης Ειρήνης. Κληθείς να απαντήσει αν τότε το περιεχόμενο των συνομιλιών της 19χρονης που ανέφεραν την Κύπρο ως προορισμό είναι ψευδές, ο κ. Κεχαγιόγλου επανέλαβε ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει τέτοια sms.