Πιάστηκε στα «ξόβεργα» της Αστυνομίας 49χρονος – Τον «τσάκωσαν» να κυνηγά άγρια πτηνά

Σε εξώδικη καταγγελία 49χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας σήμερα, στην επαρχία Αμμοχώστου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά στον Νόμο για την προστασία και διαχείριση άγριων πτηνών και θηραμάτων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4:00 η ώρα το πρωί σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μη περιφραγμένο περιβόλι στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ., εντόπισαν εγκατεστημένα τέσσερα δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών και ένα μεγάφωνο που παρήγαγε μιμητικούς ήχους άγριων πτηνών.

Με τη συγκατάθεση και στην παρουσία του 49χρονου ιδιοκτήτη, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα σε υποστατικό εντός του περιβολιού, όπου εντόπισαν μία συσκευή παραγωγής μιμητικών ήχων άγριων πτηνών.

Όλα τα πιο πάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας.
Μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Θήρας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στην καταγγελία του 49χρονου με έκδοση εξώδικου προστίμου για το χρηματικό ποσό των €7000, για την κατοχή και χρήση των πιο πάνω δικτύων παγίδευσης άγριων πτηνών και συσκευής και μεγαφώνου παραγωγής μιμητικών ήχων άγριων πτηνών.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου διερευνά την υπόθεση.