Σε ιδιώτη μελετητή αναθέτει ο Δήμος Στροβόλου τον ανασχεδιασμό της Τσερίου

Σε ιδιώτη μελετητή θα αναθέσει ο Δήμος Στροβόλου την ετοιμασία των τροποποιητικών ρυθμιστικών σχεδίων για ανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου, τα οποία θα συνάδουν με την απόφαση που λήφθηκε στη σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαφοροποίηση του σχεδίου της Λεωφόρου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας αντί τριών που προνοούσε το σχέδιο που είχε ετοιμαστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.


Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εξήγησε ότι ενόψει του γεγονότος ότι τόσο το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως όσο και το Τμήμα Δημοσίων Εργών μας έχουν ενημερώσει ότι αδυνατούν στο παρόν στάδιο να προβούν στην τροποποίηση των σχεδίων λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας αποφασίστηκε όπως ο Δήμος προχωρήσει με ιδιώτη μελετητή στην ετοιμασία των τροποποιητικών σχεδίων ούτως ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του έργου.

«Ο Δήμος θα προσπαθήσει με τον ιδιώτη μελετητή, που θα επιλεγεί να θέσει στενά χρονικά περιθώρια ούτως ώστε τα σχέδια να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, έχοντας υπόψη και πόσο επικίνδυνος δρόμος είναι η Λεωφόρος Τσερίου, χωρίς πεζοδρόμια, οδικό φωτισμό και άλλα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Αναφορικά με την απόφαση για τη λήψη προσωρινών βελτιωτικών μέτρων μέχρι την υλοποίηση του τελικού έργου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι έχει ήδη γίνει για το θέμα σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα και θα ακολουθήσει επί τόπου επίσκεψη με τους αρμόδιους λειτουργούς για να μελετηθεί το όλο θέμα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η λήψη προσωρινών βελτιωτικών μέτρων είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί λόγω της μη ύπαρξης πεζοδρομίων και άλλων αναγκαίων υποδομών.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 1η Σεπτεμβρίου είχε αποφασιστεί να γίνει επανασχεδιασμός της λεωφόρου Τσερίου με την δημιουργία δρόμου με δυο λωρίδες και όπου χρειάζεται, για λόγους ασφαλείας, να δημιουργηθεί νησίδα, πλατιών πεζοδρομίων, σκίασης και ποδηλατόδρομου.

Πηγή: ΚΥΠΕ