Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Δυτική Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, από το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα.


Εικόνες καταστροφής καταγράφονται σε χωριά της Πρέβεζας, με τον Λούρα να αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα, καθώς τουλάχιστον είκοσι σπίτια και πέντε καταστήματα έχουν πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση του ποταμού.  Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν δέκα πολίτες, ενώ αρκετά χωριά της περιοχής παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των κατολισθήσεων.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Κόνιτσα μετά την υπερχείλιση του ποταμού Σαραντάπορου, καθώς πλημμύρισαν οι καλλιέργειες στον κάμπο.

Σαρωτική είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Κέρκυρα, όπου σημειώνονται και δυνατοί άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. Από την Πέμπτη έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, μετά τη ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, θα εισέλθουν από τη χώρα μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο, `Αρδα και Τούντζα.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.