Σήμερα θα υποβάλουν την υποψηφιότητα τους για την Προεδρία της Δημοκρατίας- Δείτε το πρόγραμμα

Υποβάλλονται σήμερα, από τις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές. Η υποβολή θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της υποβολής υποψηφιοτήτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα, θα υποβληθούν συνολικά 9 υποψηφιότητες.

Στις 9 το πρωί θα υποβάλει την υποψηφιότητά του ο Χάρης Αριστείδου και στις 9.30 ο Χριστάκης Καπηλιώτης.

Στις 9.45 θα υποβάλει την υποψηφιότητά του ο Ανδρέας Ευστρατίου και στις 10.00 ο Μιχάλης Μηνά.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα υποβάλει την υποψηφιότητά του ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και στις 10.30 ο Σταύρος Μαλάς.

Θα ακολουθήσει στις 11.00 η υποβολή της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και στις 11.15 η υποβολή της υποψηφιότητας του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την υποβολή, στις 11.45, της υποψηφιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

`Οπως έχει ανακοινωθεί, για κάθε υποψηφιότητα απαιτείται η κατάθεση ποσού €2.000 ως παράβολου, και η υπογραφή των εγγράφων από εκατόν ένα εκλογείς, ο ένας ως προτείνων και οι εκατό ως υποστηρίζοντες την υποψηφιότητα.

Η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη προεδρική θητεία της περιόδου 2018-2023 ορίστηκε να διεξαχθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 2018, και σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ