Σοκαριστική καταγγελία: Δόθηκε δάνειο σε ανήλικο – Τον «έμπλεξαν» εν αγνοία του

Αντιμέτωπος με ένα απίστευτο μπέρδεμα ήρθε ένας νεαρός, ο οποίος διαπίστωσε πως του έχει χορηγηθεί δάνειο, εν αγνοία του, ενώ ήταν ανήλικος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Αλήθεια”, ο νεαρός ανακάλυψε το ”μπέρδεμα” όταν προσπάθησε να πάρει δάνειο κύριας κατοικίας.

Τότε πληροφορήθηκε πως δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, μας και είναι συνοφειλέτης και μάλιστα κακοπληρωτής σε ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Ιωάννου Παύλος.

Από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης έμαθε πως είναι συνοφειλέτης σε δάνειο, που δεν γνώριζε την ύπαρξή του, εδώ και 13 χρόνια.

Το εν λόγω δάνειο είχε παραχωρηθεί στον πατέρα του το 2005 από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, για ιατρικούς λόγους. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νεαρός, η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε, προκειμένου να τον συμπεριλάβουν στους οφείλετες.

«Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν αβίαστα από τη δανειακή σύμβαση που εξετάσαμε, παραχωρήθηκε όταν ο ενδιαφερόμενος ήταν ηλικίας 17,5 χρόνων. Αυτό και μόνο μας δημιουργεί υποψίες για ενδεχόμενη παράνομη παραχώρηση δανείου», αναφέρει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Ιωάννου Παύλος.

Ο νεαρός καταγγέλλει τόσο τον πατέρα του, όσο και τους λειτουργούς του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης ότι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το 2005 ήταν ανήλικος, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να πρέπει να αποπληρώσει ένα χρέος, που ανέρχεται πλέον στις 8.000 ευρώ περίπου.

Ο νεαρός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποίησα το άρθρο του νόμου, που μου δίδει την ευχέρεια να αποστείλω την υπόθεση, προς εξέταση, με εύλογες υποψίες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, στον Γενικό Εισαγγελέα», ενώ καθιστά σαφές το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το δάνειο, λόγω ιατρικών προβλημάτων και συγκεκριμένα επειδή έχασε την όρασή του στο ένα μάτι.

Η συνέχεια θα δοθεί μετά την απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία αναμένεται να κρίνει κατά πόσο δικαιολογείται η διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας.