Σταύρος Μαλάς: Οι Μαρωνίτες φυλάνε Θερμοπύλες, κρατούν ζωντανή την ελπίδα για επανένωση

Το μήνυμα της ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, και έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών.

«Στην Κύπρο έχουμε ζήσει ειρηνικά δια μέσου των αιώνων οι διάφορες κοινότητες και ομάδες» ανέφερε ο κ. Μαλάς και εξέφρασε τη στήριξη του στη Μαρωνίτικη κοινότητα, «η οποία φυλάει Θερμοπύλες παραμένοντας στα κατεχόμενα χωριά μας κρατώντας ζωντανή την ελπίδα για επανένωση».

Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα στηρίξει το πάγιο αίτημα τους ώστε τα Μαρωνίτικα χωριά να παραμείνουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση στην επανενωμένη Κύπρο.

Σχολιάζοντας αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης του στα θέματα αξιοκρατίας, ο κ. Μαλάς ανέφερε: «Nομίζω ο Πρόεδρος πρέπει να αστειεύεται», προσθέτοντας ότι «ένας υποψήφιος Πρόεδρος πρέπει να αφήνει τους πολίτες να κρίνουν από μόνοι τους».

«Ο κυπριακός λαός έχει και μνήμη, έχει και κρίση. Δεν μπορεί ο αμαρτωλός να δίνει ο ίδιος άφεση αμαρτιών», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ