Τα «τερτίπια» του καιρού

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ: ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Τρίτη: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τετάρτη: ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.