Τί απαντά ο Κυπριανού στις δηλώσεις Σιζόπουλου

Στις δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Ε. ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, τονίζονται ότι λέει τη μισή αλήθεια, επικαλούμενος τη δήλωση του Δ. Χριστόφια.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

Αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι θέλουν να φύγει ο Νίκος Αναστασιάδης από την Προεδρία της Δημοκρατίας και διαδίδουν μέσω του ψιθύρου ότι τάχα το ΑΚΕΛ δεν το επιθυμεί, παραμονές Προεδρικών Εκλογών όπου θα έπρεπε να κρίνεται ο Νίκος Αναστασιάδης και η διακυβέρνηση του επιλέγουν να επικεντρώνουν τα πυρά τους εναντίον του Δ. Χριστόφια. Αυτό δείχνει ποιοι θέλουν πραγματικά την αλλαγή και ποιοι όχι.

Αναφέρομαι στη δήλωση του κ. Σιζόπουλου για τη ψεσινή τηλεοπτική συζήτηση που είχαμε. Ο κ. Σιζόπουλος πρόβλεψε σε αυτήν ότι δεν θα έδινα τα στοιχεία που έχω, στη δημοσιότητα, γιατί με διαψεύδουν. Δυστυχώς γι’ αυτόν έπεσε έξω. Εμείς δεν εκτοξεύουμε κατηγορίες, επιχειρηματολογούμε τεκμηριωμένα.

Λυπούμαι που ο κ. Σιζόπουλος με ανάγκασε και ψες και τώρα να επανέλθω σε μια συζήτηση που έγινε δεκάδες φορές. Όμως ο κ. Σιζόπουλος δυστυχώς δεν ψεύδεται απλώς, κάνει κάτι χειρότερο: λέει τη μισή αλήθεια, επικαλούμενος τη δήλωση του Δ. Χριστόφια στις 14 Οκτωβρίου 2008 ως εξής: «Πεποίθησή μου είναι ότι η διεθνής οικονομική κρίση στο τέλος της μέρας θα αφήσει την Κύπρο εντελώς αλώβητη».

Θα τον παρακαλούσα να διαβάσει ολόκληρη τη δήλωση όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΚΥΠΕ και έχει ως εξής: «Μακάρι να μην κτυπήσει αυτή η κρίση τον τόπο μας. Στο παρόν στάδιο νιώθουμε αλώβητοι και θέλω να πιστεύω ότι η ανάκαμψη διεθνώς θα αφήσει την Κύπρο αλώβητη. Εμείς θα κάνουμε ένα προβληματισμό και θα δούμε πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα με τον ΥΠΟΙΚ». Τον παραπέμπω επίσης σε σχετική δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου η οποία έγινε τις ίδιες μέρες και στην οποία ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε ότι «η Κυβέρνηση δεν εφησυχάζει, βεβαίως, παρακολουθεί τα πράγματα από πολύ κοντά».

Αφού ενδιαφέρει τον κ. Σιζόπουλος το τι ακριβώς λεγόταν εκείνη την περίοδο και από ποιους, τον παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανε ο εκλεκτός φίλος του υποψηφίου Προέδρου που υποστηρίζει ο κ. Σιζόπουλος τις ίδιες μέρες, ο κ. Θανάσης Ορφανίδης, μέσω ανακοίνωσης της Κεντρικής Τράπεζας η οποία έλεγε ότι «όλες οι τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο, περιλαμβανομένων και των θυγατρικών ελληνικών τραπεζών, παραμένουν εύρωστες και ασφαλείς».

Τέλος, οφείλω να θυμίσω στον κ. Σιζόπουλο τι έλεγε την ίδια περίοδο ο υποψήφιος Πρόεδρος τον οποίο σήμερα υποστηρίζει, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι «θα έχουμε επιπτώσεις στην πραγματική μας οικονομία, σίγουρα όμως όχι στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, που είναι από τα πιο ισχυρά στον κόσμο».
Τοις φρονίμοις ολίγα λοιπόν.